Ζωγραφική με παραμύθια στο φεστιβάλ της Λαογραφικής Ελασσόνας

«ΤΡΕΧΟΥΝ» ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΣΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΗΝ ΑΥΛΗ»
Του Γιάννη Μουκίδη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Άρχισαν την περασμένη Δευτέρα και συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού & Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή», που διοργανώνει η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας στην πόλη της Ελασσόνας.
Στην όμορφη πλατεία, που βρίσκεται απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο, αρχικά εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι φίλοι του πολιτισμού και της πράδοσης βρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τον τίτλο «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ», με εξαιρετικές εικαστικές δημιουργίες των παιδιών των εικαστικών τμημάτων του συλλόγου(με υπεύθυνη εικαστικό την Εύα Βασδέκη).
Και όσο νύχτωνε, δεκάδες άτομα περιδιάβαιναν την έκθεση και έδειχναν γοητευμένοι από τις δημιουργίες των νεαρών καλλιτεχνών και βέβαια απολάμβαναν τη δροσιά του ποταμού Ελασσονίτη, ίσως και …ως «αντίδοτο» στο ζεστό καιρό των ημερών.
Ακολούθησε η αφήγηση παραμυθιών του Ολύμπου και της Θεσσαλίας από την Κρυσταλλία Μακατού, που με άμεσο λόγο μοιράστηκε με το ακροατήριο παραδοσιακά παραμύθια του τόπου, θυμίζοντας …το πάθημα του κατεργάρη λύκου, την περιπέτεια ενός τεμπέλαρου, την ελαφρομυαλιά των ανθρώπων, το μαγικό φαρί που πετά!
Χθες το βράδυ, το ίδιο «σκηνικο» στον ίδιο χώρο με φόντο τις δημιουργίες της έκθεσης, η «σκυτάλη» των εκδηλώσεων πέρασε στην τέχνη της Σύλβιας Βενιζελέα, που αφηγήθηκε παραμύθια της προφορικής παράδοσης, ιστορίες που ταξίδεψαν μέσα στα χρόνια, από το στόμα στο αυτί κι απ΄ το αυτί στο στόμα, παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, παραμύθια για τη ζωή και τη δύναμη της φύσης.
Ακολουθεί ένα γεμάτο παραδοσιακό διήμερο(Τετάρτη – Πέμπτη) με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ανοικτό Θέατρο Ελασσόνας, διήμερο που κορυφώνεται το βράδυ της Πέμπτης με την εμφάνιση της καταξιωμένης ερμηνεύτριας της παράδοσης Ξανθίππης Καραθανάση.

[wpg_thumb]

Add Comment