Η Αθανασία …πέρασε πια στην αθανασία!

ΦΩΤΟ - ΔΗΜΟΥ-ΧΑΙΡΕΤΙΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ [11]ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ 48ΧΡΟΝΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΙΣΣΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

Συγκίνηση και θλίψη προκάλεσε στην Ελασσόνα και στη γύρω περιοχή ο θάνατος 48χρονης Ελασσονίτισσας, που χτυπημένη από καρκίνο, αν και το πάλεψε σθεναρά τα τελευταία χρόνια, «έφυγε» από τη ζωή.
Πρόκειται για την Αθανασία Δήμου – Χαιρετίδου, ιδιωτική υπάλληλο(εργάσθηκε σε λογιστικό γραφείο), σύζυγο του Στάθη Χαιρετίδη, τραπεζικού υπαλλήλου της ATEBANK και για αρκετά χρόνια προέδρου του «Γυμναστικού Συλλόγου Ένωση Ελασσόνας».
Η άτυχη 48χρονη ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Άτομο χαμηλών τόνων, πράος άνθρωπος, κοινωνική, φίλος του αθλητισμού, του πολιτισμού, της καλής μουσικής, με καθαρή σκέψη και ιδιαίτερες ευαισθησίες, με σπινθηροβόλο βλέμμα, χαμογελαστή, πνευματώδης, ενέπνεε ευγένεια, ποιότητα και ανθρωπιά, με αγάπη στον συνάνθρωπο. Εξαιρετική σύζυγος και μητέρα, ζούσε από κοντά τις όποιες προόδους και επιτυχίες των δικών της, στον επαγγελματικό «στίβο» και στον αθλητισμό(στο μπάσκετ και στο βόλεϊ), πάντα έδινε το παρών στις κερκίδες Γυμναστηρίων και αθλητικών χώρων και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η Αθανασία(Σούλα) Δήμου – Χαιρετίδου, που ταλαιπωρήθηκε πολύ από την επάρατο, αφήνει πίσω της τον σύζυγο της Στάθη συνταξιούχο πια τραπεζικό, την κόρη της Νατάσσα, δικηγόρο(ολοκλήρωσε πρόσφατα την πρακτική της εξάσκηση), τον γιό της Λάζαρο(σπουδαστή στο Τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Λάρισας και μπασκετμπολίστα στην ομάδα του Μύτικα Λάρισας), την αδελφή της και βέβαια την ηλικιωμένη μητέρα της, που πριν λίγα χρόνια …«ήπιε ακόμη ένα πικρό ποτήρι» με το θάνατο ακόμη μίας κόρης της από καρκίνο!
Το τελευταίο «αντίο» στην ξεχωριστή ως άνθρωπο Σούλα Δήμου –Χαιρετίδου είπαν εκατοντάδες άτομα στον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας. Ανάμεσα τους, ο πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου Ελασσόνας κ. Θεόδ. Λιάπης, δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοδιοικητικοί της περιοχής, τραπεζικοί, επαγγελματίες, δικηγόροι, αθλητικοί παράγοντες του Νομού Λάρισας, μακρινοί και κοντινοί φίλοι της οικογένειας, αθλητές και προπονητές, το μέλος του δ.σ. της ΕΣΚΑΘ κ. Ζήσης Δότας, ο πρόεδρος του ΓΣΕΕ κ. Δ. Σαμόλαδος και τα μέλη του δ.σ. του συλλόγου, σύσσωμες οι ομάδες μπάσκετ ανδρών και βόλεϊ γυναικών του Γυμναστικού Ελασσόνας, αντιπροσωπεία της ομάδας του Μύτικα Λάρισας, κάτοικοι της Γαλανόβρυσης, του Στεφανόβουνου, του Πυθίου, κ.ά.
Στην Εξόδιο Ακολουθία συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης της Ι.Μ. Ελασσόνας π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο εφημέριος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου. Χαρακτηριστικά τα λόγια του αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνος στο σύντομο επικήδειο του: «…Λόγος που έχει ζωή και προπαντός αλήθεια. Αυτό είναι αγάπη! Να μας λείπουν οι άνθρωποι! Θα μας λείψει η Αθανασία, θα λείψει στην τοπική κοινωνία και στην οικογένεια της. Ο καλός άνθρωπος λείπει και τον θυμούνται πάντα, αλλά ο κακός χάνεται και ξεχνιέται. Είναι δύσκολο να αποδεχθείς την απουσία του ανθρώπου, που φεύγει από αυτή την ζωή. Αλλά, η ζωή είναι αιώνια. Δεν θα πεθάνουμε. Είχα την τύχη να την συναντήσω πρόσφατα. Πάλευε, πίστευε στον Θεό, είχε μέσα της την ελπίδα. Άλλωστε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Η ίδια μας αφήνει πίσω το παράδειγμα της, τον αγώνα της για ζωή, την πίστη της στον Θεό, την ελπίδα, την αγάπη της. Ούτε η μορφή της θα ξεχαστεί, ούτε η αγάπη της προς τους ανθρώπους!».

Add Comment