Εγκρίθηκαν 2.609.048 ευρώ για το Δήμο Ελασσόνας

ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

Δήμος Ελασσόνας λογοΜε το ποσό των 2.609.048 ευρώ επιχορηγείται ο Δήμος Ελασσόνας για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του από το 2008 μέχρι 30 – 06- 2012.
Η Δημοτική Αρχή εκφράζει την ικανοποίησή της για την έγκριση του ποσού αυτού που καλύπτει τις οφειλές προς τρίτους που κληροδοτήθηκαν από την συνένωση των ΟΤΑ.
Η διαδικασία της έκτακτης αυτής επιχορήγησης στην οποία εντάχθηκε και ο Δήμος Ελασσόνας αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για την εξυγίανση των ΟΤΑ, αλλά και την αποπληρωμή των δικαιούχων, προμηθευτών και επιτηδευματιών.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
ΠΟΥ ΒΓΑΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Την συμπαράστασή του στους δημοτικούς υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας μετά από εισήγηση του Δημάρχου.
Ο κ. Πασχόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα αντίδρασης στα σχέδια εξόντωσης των ΟΤΑ, αποδυνάμωσης των Δήμων και απόλυσης των εργαζομένων. «Οι Δήμοι μπαίνουν στο στόχαστρο μια άλλη μια φορά. Είμαστε αντίθετοι στην πολιτική αυτή», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Επικρότηση της απόφασης για εκκένωση της πόλης από το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας και για άμεση απομάκρυνση της ΠΑΠ

Την απόφαση του Δημάρχου Ελασσόνας, κ. Γιώργου Πασχόπουλου για εκκένωση της πόλης μπροστά στον τεράστιο κίνδυνο, που διέτρεχε η Ελασσόνα από την πυρκαγιά στο στρατόπεδο της ΠΑΠ, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας κατά την χθεσινή του συνεδρίαση.

Το σώμα ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Ελασσόνας για τις ενέργειες που έγιναν τόσο από την Δημοτική Αρχή, όσο και από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που απειλούσε τις αποθήκες πυρομαχικών της ΠΑΠ.
«Η φωτιά κατευθυνόταν ανεξέλεγκτα προς τις αποθήκες πυρομαχικών. Ο κίνδυνος ήταν τεράστιος», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Οι εκτιμήσεις των πυροτεχνικών του Στρατού, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δημάρχου Ελασσόνας ήταν ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της πόλης και των πολιτών.
Έτσι ο Δήμαρχος πήρε την ευθύνη της εκκένωσης της πόλης για προληπτικούς λόγους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επικρότησε ομόφωνα και εξουσιοδότησε το Δήμαρχο για ενέργειες για την άμεση απομάκρυνση της ΠΑΠ και των πυρομαχικών. Ήδη, έχει οριστεί συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δαβάκη, αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.

«Αυτό που φοβόμασταν μια ζωή, αυτό που τρέμαμε κάθε καλοκαίρι, η φωτιά στην ΠΑΠ, έγινε», ανέφερε ο κ. Πασχόπουλος ο οποίος εξήρε για άλλη μια φορά τόσο την συντεταγμένη και ψύχραιμη εκκένωση της πόλης από τους κατοίκους, όσο και την άμεση επιχείρηση όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και ιδιαίτερα την αυτοθυσία των πυροσβεστών, των εθελοντών και των στρατιωτών.

Add Comment