Κλιμάκιο επισκέφτηκε τις χαλαζόπληκτες περιοχές της Ελασσόνας

ΦΩΤΟ ΧΑΛΑΖΙ [6]Τις πληγείσες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση περιοχές του Δήμου Ελασσόνας , Βαλανίδα και Κρανιά , επισκέφτηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας Μάξιμος Χαρακοπουλος,συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Παιδή Αθανάσιο και τον υποδιοικητή του ΕΛΓΑ Αργύρη Μποτο .Ο κ Χαρακοπουλος έφτασε στη Βαλανίδα και εκει συναντήθηκε τον αντιδήμαρχο Ελασσονας Καλιακουδα Αθανάσιο , τον Αντιδήμαρχο Δραγατσικη Ιωάννη , καθώς και τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Ελασσόνας κύριο Στουπα Αθανάσιο και τους αγρότες που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία

4000 στρέμματα συνολικά επλήγησαν από το χαλάζι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελασσόνας σε καλλιέργειες καπνού και αμπελιού και την ζημία να καταγράφετε κυρίως στην παράγωγη και στο εισόδημα των αγροτών.
Ξεκάθαρες και χωρίς χρονικές δεσμεύσεις αφού στον ΕΛΓΑ υπάρχει έλλειψη προσωπικού ήταν η τοποθέτηση του Μάξιμου Χαροκόπουλου που ζήτησε από τους αγρότες να τελειώσουν γρήγορα της δηλώσεις και να βοηθήσουν τα συνεργεία του ΕΛΓΑ ώστε να αποτυπώσουν τις ζημιές σε μικρο χρονικό διάστημα.
O Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παιδής δήλωσε ότι η χαλαζόπτωση επέφερε καίριο πλήγμα στην παράγωγη και στο εισόδημα των αγροτών και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών από όλους του εμπλεκόμενους φορείς ώστε να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό οι καταβολές των αποζημιώσεων προς τους αγρότες .

Add Comment