Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” μέλος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού

ectn-logoΤακτικό Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού-ECTN είναι ,πλέον , το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,που έγινε δεκτό πρόσφατα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης εκπροσώπων 11 χωρών (28/4/2013),που συνεδρίασε στο τέλος Απριλίου 2013 στη Σουηδία.
Στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN) συμμετέχουν μεγάλοι Κρατικοί Φορείς και Οργανισμοί της Ευρώπης , με σκοπό την ανάδειξη τουριστικών προορισμών σε όλη την Ευρώπη , τη συνεργασία μεταξύ των λαών ,την ανταλλαγή καλών πρακτικών ,την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, την ανταλλαγή της έρευνας, τη βελτιστοποίηση της συνεργασίας και ολοκλήρωσης ανάμεσα στον τουρισμό και τους πολιτιστικούς φορείς κ.ά.
Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , ως νέος Μέλος ,θα διεκδικήσει συνέργειες μεταξύ των Μελών του Δικτύου από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και θα αναζητήσει διαπολιτισμικές συνεργασίες προς όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας ,δεδομένου ότι οι σύγχρονες Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, με συγκεκριμένες δράσεις ,αλλά και αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πόρων που προορίζονται για την Κοινωνία των Πολιτών .

Mέλη του ECTN
Σημειώνεται ότι στο Δίκτυο ECTN συμμετέχει από Ελληνικής πλευράς η ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας ,που έχει και την Προεδρία του Δικτύου (2013-14) μέσω του κ. Κ. Χαλέβα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πηλιορείτικων Συλλόγων και από την υπόλοιπη Ευρώπη η Περιφέρεια Midlands Ιρλανδίας, η Περιφέρεια Vastra Gotaland Σουηδίας, η Ουαλία Ηνωμένου Βασιλείου,η Περιφέρεια Zeeland Ολλανδίας, η Turku Touring Φινλανδίας, το Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης, τo Εθνικό Ίδρυμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ρουμανίας ,το Περιφερειακό Συμβούλιο Πολιτισμού της Πάφου Κύπρου, η Bioacademy Ιταλίας κ.ά .

Εξωστρέφεια Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”
Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ταξίδεψε και πάλι στο εξωτερικό , προκειμένου όχι μόνο να κάνει γνωστή την περιοχή της Ελασσόνας και του Ολύμπου ,αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία , μέσα από την ιστορία , τον Πολιτισμό , τα θαυμάσια τοπικά προϊόντα και τις σπάνιες φυσικές ομορφιές ,που την καθιστούν έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό για επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.
Για μια ακόμα φορά ,λοιπόν, ταξίδεψε στη γειτονική Ιταλία ,(30/5-2/6/2013 -Δήμοι Asolo και Castelfranco Veneto (Tv)) ,με αφορμή την πραγματοποίηση Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Κρασιού και συναντήθηκε με φορείς και στελέχη ,που αναγνωρίζουν στο Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,εξωστρέφεια και διεθνή προσανατολισμό και συμμετείχε ,με τον πρόεδρό του κ. Κ. Σκριάπα, σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συναντήσεις , όπου και ανέπτυξε όχι μόνο τις δυνατότητες του Θεσσαλικού Ολύμπου ,ως προορισμού αθλητών βουνού ,αλλά και την παραγωγική δυναμική της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα του Θεσσαλικού Ολύμπου σε μοναδικά ποιοτικά προϊόντα ,τα οποία και μπορούν να αναζητήσουν νέες αγορές στο εξωτερικό.

Add Comment