Ελλάδα – Ιταλία χάντμπολ το Σάββατο στη Λάρισα

Σημαντικός αγώνας της εθνικής ομάδας χάντμπολ αύριο στις 8 μμ στο κλειστό της Νεάπολης

Ενθουσιασμένοι παίκτες και προπονητές των δύο ομάδων από την φιλοξενία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τις εγκαταστάσεις του γηπέδου της Νεάπολης

Κάλεσμα προς όλους τους Θεσσαλούς να ενισχύσουν τις προσπάθειες της εθνικής ομάδας χάντμπολ της Ελλάδας στον σημαντικό αγώνα που δίνει με την αντίστοιχη της Ιταλίας, απεύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα
20:00 στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο και στόχο την πρόκριση του νικητή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016.
[wpg_thumb]
Ο κ. Κ. Αγοραστός αφού καλωσόρισε τις εθνικές ομάδες χάντμπολ, Ιταλίας και Ελλάδας στην Λάρισα σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να ενισχύσει την προσπάθεια της εθνικής μας και των ανθρώπων που μας έχουν δώσει μεγάλες χαρές, τιμώντας το εθνόσημο διεθνώς. Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία της Χειροσφαίρισης και τον πρόεδρο για την προτίμηση να διεξαχθεί αυτός ο αγώνας στη Θεσσαλία καθώς και για την προτίμηση τους να γίνει εδώ το μίνι πρωτάθλημα για μικρά παιδιά, σε ένα άθλημα όπου στην Θεσσαλία και στην Λάρισα σιγά σιγά αναπτύσσεται. Η Περιφέρειά μας δείχνει για μια ακόμα φορά ότι μπορεί και κάνει μεγάλους αγώνες στεκόμενη κοντά στον αθλητισμό, διότι ο αθλητισμός δίνει ζωή στα χρόνια και χρόνια στην ζωή. Ο αθλητισμός ενώνει, σφυρηλατεί ισχυρούς χαρακτήρες και διαμορφώνει χαρακτηριστικά όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία, η συνέργεια και το αποτέλεσμα που έρχεται μέσα από πειθαρχία, επιμονή και κόπο».
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου υπογράμμισε: « Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας ο οποίος γίνεται στη πόλη της Λάρισας και η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο είναι απαραίτητη. Παράλληλα στα πλαίσια του αγώνα έχει τοποθετηθεί καλάθι συλλογής ειδών για την συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων κ.α. τα οποία θα διατεθούν στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος κ. Παντελής Χατζηιωάννου εμφανίστηκε αισιόδοξος για την νίκη της εθνικής μας ομάδας τονίζοντας τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Κώστα Αγοραστό γιατί για άλλη μια χρονιά φιλοξενεί το πρωτάθλημα μίνι αγοριών που θα ξεκινήσει την Κυριακή και θα τελειώσει την Πέμπτη αλλά κυρίως για πρώτη φορά στην Θεσσαλία, έναν αγώνα της Εθνικής ομάδας ανδρών αύριο Σάββατο. Ελπίζω να είναι ο πρώτος από πολλούς γιατί όντως υπάρχει μια καταπληκτική υποδομή στο γήπεδο της Νεάπολης και μπορεί να φιλοξενεί αγώνες υψηλού επιπέδου όπως ο αυριανός με την Ιταλία. Θέλω να πιστεύω ότι αύριο θα κερδίσουμε παίρνοντας την πρόκριση για τον επόμενο γύρο και το λέω αυτό πεπεισμένος έχοντας δει τους αθλητές και τους προπονητές μας, με τη πάθος βλέπουν τον αυριανό αγώνα. Εύχομαι να γίνει ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, να κερδίσει ο καλύτερος και το κυριότερο ελπίζω αύριο το γήπεδο να έχει πολύ κόσμο. Θέλω να καλωσορίσω την ομάδα της Ιταλίας, τους εύχομαι καλή διαμονή και καλή επιστροφή».
Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας χάντμπολ της Ιταλίας Φράνκο Κιόνκιο δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ τον, πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας και τον περιφερειάρχη τόσο για την φιλοξενία που μας παρέχουν όσο και για τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για την διεξαγωγή του αυριανού αγώνα. Πιστεύω ότι το αυριανό παιχνίδι θα είναι ένα δυνατό ντέρμπι, όπως και τις προηγούμενες φόρες που οι 2 ομάδες αναμετρηθήκαν, τα παιχνίδια κριθήκαν σε λεπτομέρειες. Ελπίζω ότι το γήπεδο θα έχει πολύ κόσμο, είναι πολύ θετικό που γίνεται μια τέτοια διοργάνωση στην Λάρισα και είναι επίσης σημαντικό ότι δεν υπάρχει εισιτήριο, σε τέτοιες δύσκολες εποχές, δίνοντας την δυνατότητα στο φίλαθλο κοινό της πόλης μας και της Θεσσαλίας να παρακολουθήσει μια τόσο σημαντική διοργάνωση».
Ο βοηθός προπονητή της εθνικής μας ομάδας των ανδρών Παναγιώτης Μεσσήνης ανέφερε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και εμείς με την σειρά μας σαν τεχνικό team την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Αγοραστό προσωπικά, για όλο αυτό που έχει ετοιμάσει. Προπονούμαστε ήδη τρείς ήμερες εδώ και η φιλοξενία είναι άψογη όπως και η διοργάνωση για τον αγώνα. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε ένα γήπεδο στολίδι, όχι μονό για την περιοχή, αλλά και για όλη την χώρα. Όσον αφόρα τον αγώνα, συμφωνώ με τον κ. Κιόνκιο, είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η Ιταλία είναι πολύ δυνατή ομάδα που έχει στις τάξεις τις 7-8 «νατουραλιζέ» παίκτες από άλλες χώρες και έρχεται ενισχυμένη εδώ. Μέσα σε ένα χρόνο τους έχουμε συναντήσει άλλες 2 φόρες, τους ξέρουμε, μας ξέρουν, είμαστε έτοιμοι και πιστεύω ότι θα κερδίσει ο καλύτερος».
Ο προπονητής και αρχηγός της Εθνικής ομάδας Ιταλίας Πασκουάλε Μαΐόνε σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να δώσουμε και εμείς συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την φιλοξενία και πιστεύουμε ότι θα γίνει ένας πολύ καλός αγώνας μεταξύ των 2 ομάδων. Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, έχουμε προετοιμαστεί καταλλήλως και όποιος έρθει στο γήπεδο θα ευχαριστηθεί από το θέαμα, που θα παρακολουθήσει».
Σημειώνεται ακόμη ότι την Κυριακή ξεκινά στο κλειστό της Νεάπολης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μίνι Αγοριών με τη συμμετοχή 18 ομάδων απ’ ολόκληρη τη χώρα. Οι ομάδες θα βρίσκονται στη Λάρισα από το Σάββατο για να παρακολουθήσουν τον προκριματικό αγώνα των εθνικών ομάδων Ελλάδας – Ιταλίας. Στο κλειστό της Νεάπολης έχει ήδη τοποθετηθεί «καλάθι συλλογής ειδών» με στόχο την ενίσχυση του έργου των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικά Συσσίτια, Κοινωνικό Φαρμακείο).

Add Comment