Συναυλία – «ποίημα» της Φιλαρμονικής Δήμου Ελασσόνας!

ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ 50ΧΡΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ
ΙΣΤΟΡΙΑ – ΜΝΗΜΕΣ – ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ – ΜΕΛΩΔΙΕΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

Μια εξαιρετική επετειακή συναυλιακή βραδιά χάρισε η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας, εορτάζοντας τα 50 χρόνια(1963 – 2013) παρουσίας και προσφοράς της στα πολιτιστικά, μουσικά και κοινωνικά «δρώμενα» της περιοχής και όχι μόνο.
Η ιστορία, οι μνήμες, η συγκίνηση και οι μαγικές μελωδίες «ξεδιπλώθηκαν» για τα καλά στην κατάμεστη αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» σε μια συναυλία – «ποίημα»!
Μέσα από ένα ιδιαίτερα προσεγμένο μεστό πρόγραμμα με Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, οι εκτελεστές της Φιλαρμονικής, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού της Δημήτρη Τσιαβέ, έχοντας δίπλα τους τον τρομπετίστα(…και παρουσιαστή της εκδήλωσης) Γεράσιμο Ιωαννίδη και με τη συνεργασία των σολίστ Μανώλη Χατζημανώλη και Ευλαμπίας Ντούλα καταχειροκροτήθηκαν με θέρμη και ενθουσιασμό από τον κόσμο, που τους αποθέωσε.
[wpg_thumb]
Ιδιαίτερη στιγμή συγκίνησης όταν έγινε αναφορά στον αείμνηστο μαέστρο Γιάννη Τσανακά, αλλά και όταν ο Ελασσονίτης καθηγητής μουσικής – τρομπετίστας Σταύρος Χατζηβασίλης ερμήνευσε ξεχωριστά, θυμίζοντας παλαιότερες εποχές της Φιλαρμονικής και του μουσικού σχήματος «Τα Αστέρια».
Η εκδήλωση άρχισε με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Χαρ. Γκουντούρα και ακολούθησε προβολή βίντεο με επιλεγμένα κομμάτια από τις εμφανίσεις της Φιλαρμονικής και τις κατά καιρούς συνεργασίες που είχε.
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που δάκρυσαν, βλέποντας στο «φουαγιέ» του θεάτρου την έκθεση αρχειακού υλικού της Ελασσονίτικης Φιλαρμονικής (με φωτογραφίες, στολές, βίντεο).
Την επετειακή συναυλία παρακολούθησαν: ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αντ. Αδάμου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Φ. Τσιόγκας, Ν. Γάτσας, Ι. Νάνος, Μιλτ. Βαρσάμης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων – συλλόγων της Επαρχίας Ελασσόνας, μαέστροι – μουσικοί της ευρύτερης περιοχής του Νομού Λάρισας, αρκετοί παλαιότεροι εκτελεστές της Φιλαρμονικής, πολλοί μουσικόφιλοι και δεκάδες Ελασσονίτες, που απόλαυσαν μια ξεχωριστή εκδήλωση.

Add Comment