Δεν μας τρομάζει η μήνυση της Χρυσής Αυγής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

Στις 27 του μήνα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης καλούμαστε να παρουσιαστούμε στον ανακριτή στη Λάρισα, αντιμέτωποι με τις κατηγορίες που περιλαμβάνει η μήνυση που κατέθεσε εναντίον μας ο βουλευτής του ναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή», Αλεξόπουλος για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 10 του Μάρτη στην πλατεία της Τσαριτσάνης.
Στις 10 Μάρτη 2013, ο λαός της Τσαριτσάνης όρθωσε το μπόι του στη σιχαμερή και αποκρουστική ιδεολογία του φασισμού. Αντιτάχθηκε στην παρουσία και ζήτησε την απομάκρυνση του κλιμακίου της «Χρυσής Αυγής», των σημερινών εκπροσώπων της φασιστικής ιδεολογίας, που είχε το περίσσιο θράσος να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Τσαριτσάνης το Μάρτη του 1943, να θέλει να καταθέσει στεφάνι στους 50 συμπατριώτες μας που δολοφονήθηκαν άνανδρα στην πλατεία του χωριού από Ιταλούς κατακτητές και ντόπιους συνεργάτες τους, παρόλο που οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι ήταν οι θύτες και φονιάδες των συμπατριωτών μας.
Μπροστά στην οργή και την αντίδραση των παρευρισκόμενων, αδύναμοι και ανίσχυροι οι κατά τα άλλα λαλίστατοι και υπερδραστήριοι Χρυσαυγήτες, αναγκάστηκαν να φύγουν από το χώρο της εκδήλωσης… με την ουρά στα σκέλια. Επιχειρώντας έντρομοι και πανικόβλητοι την ποινικοποίηση της λαϊκής κατακραυγής υπέβαλλαν μήνυση κατά της Διοίκησης του Μορφωτικού Συλλόγου και άλλων τοπικών φορέων και παραγόντων για δυσφήμιση, εξύβριση, απειλή, εγκωμιασμό ποινικού αδικήματος, υποκίνηση βίας κλπ. Στρέφονται στη δικαιοσύνη και στο σύστημα που τους προστατεύει, το οποίο τάχα πολεμούν.
Ας το σκεφτούν πολύ καλά οι κ.κ. εισαγγελείς πριν ασκήσουν μια ποινική δίωξη- ιεροσυλία σε βάρος της μνήμης και της θυσίας των δολοφονημένων συμπατριωτών μας και ταυτόχρονα αθώωσης των απογόνων των φασιστών κατακτητών από τα εγκλήματά τους.
Δεν μας τρομάζουν, όσο και να προσπαθούν, με το να μας μηνύουν και να μας σέρνουν στα δικαστήρια οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι του ναζισμού, οι υμνητές του Χίτλερ, των Ες-Ες, του Μεταξά και της χούντας των συνταγματαρχών. Αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους θα υποτάξουν το λαϊκό παράγοντα είναι γελασμένοι και βαθειά νυχτωμένοι.
Μπροστά στις κατηγορίες, δε θα λυγίσουμε ούτε τα μέλη του Δ.Σ. ούτε τα 700 ενεργά μέλη του Συλλόγου, συνεχίζοντας τον αγώνα μας, για μόρφωση, πολιτισμό και για την πρόοδο του τόπου μας.

Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης

Add Comment