Ημερίδα στην Ελασσόνα για τα κτηνοτροφικά φυτά

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Του Γιάννη Μουκίδη

Έμαθαν περισσότερα και ενημερώθηκαν «από πρώτο χέρι» για την τεχνική ενσίρωσης και την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών κτηνοτρόφοι της περιοχής Ελασσόνας, που παρακολούθησαν ενημερωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσε στο Δημαρχείο Ελασσόνας το Ινστιτούτο Κτηνοτροφικών Φυτών και Βοσκών Λάρισας, σε συνεργασία με το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας, την ΕΑΣ Ελασσόνας, τον Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας, τον Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Λιβαδίου και τον Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής ΘΕΣΓΑΛΑ.
[wpg_thumb]
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι παριστάμενοι: δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος, δήμαρχος Λοκρών κ. Νίκος Λιόλιος(συνοδευόμενος από τον Ελασσονίτη συνεργάτη του γεωπόνο κ. Γιάννη Σάρρο), ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιάννης Δραγατσίκης και από το Ινστιτούτο Κτηνοτροφικών Φυτών και Βοσκών Λάρισας η κ. Καλυψώ Κανάκη.
Η κ. Κανάκη ενημέρωσε για την πρόσφατη εξέλιξη της άσχημης προοπτικής κατάργησης με νομοσχέδιο του Ινστιτούτου Σποροπαραγωγής Λάρισας. «Η σποροπαραγωγή ξεκίνησε από την Λάρισα. Ο στόχος τους είναι να καταργήσουν την σποροπαραγωγή στην Λάρισα και να πάρουν τα χωράφια του Ινστιτούτου. Πρέπει να αντιδράσουμε και να το αποτρέψουμε!», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Λοκρών κ. Ν. Λιόλιος, εκλεγμένος στην Ευρωπαίκή Ένωση και στην ΠΑΣΕΓΕΣ, με τη σειρά του, υπογράμμισε για τη θεματική της ημερίδας: «Πρέπει να σπάσουμε την υπάρχουσα νοοτροπία. Προσπαθούν να βρουν νέες μεθόδους. Το ενσίρωμα στην Ελλάδα είναι πολύ καλής ποιότητας, αλλά υπάρχουν συμφέροντα από βιομηχανίες ζωοτροφών. Μόνο με συνεργασίες μπορούμε να επιβιώσουμε ως παραγωγοί…».
Ακολούθησε εμπεριστατωμένη εισήγηση – εκτενής παρουσίαση από τον γεωπόνο – δόκιμο Ερευνητή του Ινστιτούτου Κτηνοτροφικών Φυτών και Βοσκών Λάρισας κ. Δημήτρη Μπαξεβάνο, που μίλησε για την τεχνική ενσίρωσης κτηνοτροφικών φυτών με στόχο την παραγωγή ενσιρώματος.

Add Comment