Περιοδεία Γελαλή σε Γαλανόβρυση και Στεφανόβουνο

Περιοδεία στα χωριά Γαλανόβρυση και Στεφανόβουνο του Δήμου Ελασσόνας με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αποτελούμενο από το βουλευτή Λάρισας, Δημήτρη Γελαλή, στελέχη της οργάνωσης Λάρισας και τοπικά στελέχη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους κατοίκους πολλοί από τους παρευρισκόμενους τοποθετήθηκαν και αποτύπωσαν με τα πιο μελανά χρώματα την οικονομική τους κατάσταση, έκαναν λόγο για συρρίκνωση του εισοδήματος τους τονίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που τους επηρεάζουν άμεσα και αφορούν τόσο τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο όσο και τον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Στην ομιλία που προηγήθηκε ο βουλευτής εστίασε σε ζητήματα οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης, στην φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων, στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις δίνοντας έμφαση στην κυπριακή κρίση, στις αιτίες και την θέση της Αριστεράς, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Σε μεγάλο βαθμό η Κύπρος και η Ελλάδα αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα, ίδιους κινδύνους, ίδιες καταστροφικές πολιτικές και αποτέλεσαν με διαφορά χρόνου δύο «πειραματόζωα» στις μνημονιακές πολιτικές και στους γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς. Για τον κυπριακό λαό οι επιπτώσεις αναμένεται να είναι δραματικές».
Αναφέρθηκε σε θέματα του αγροτικού χώρου, στις καταστροφικές κατευθύνσεις της Νέας ΚΑΠ και στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, υποστηρίζοντας ότι: «Μέχρι στιγμής και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες ακολούθησαν πιστά τις πολιτικές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ονόμασαν ανάπτυξη την αποδιάρθρωση της ελληνικής παραγωγής σε όλα τα επίπεδα, δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα και χωρίς την ελάχιστη διαπραγμάτευση οτιδήποτε καταστροφικό μας επιβλήθηκε μέσω της ΚΑΠ. Δεν είπαν κουβέντα για το τι έχει επιφέρει αυτή η ΚΑΠ στην ελληνική αγροτική οικονομία, παρακολουθώντας αμέτοχοι τη διαμόρφωση της ακραία νεοφιλελεύθερης ΚΑΠ για το διάστημα 2014-2020, με δραστική περικοπή των ενισχύσεων που θα βάλει την ταφόπλακα στην οικογενειακή γεωργία και τους μικρομεσαίους αγρότες.
Η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας είναι ζήτημα με εθνικές διαστάσεις που θα πρέπει να μας απασχολήσει άμεσα γιατί συνδέεται με την αναβάθμιση και διατήρηση του πληθυσμού στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Η χώρα μας έχει ανάγκη από προγράμματα, κίνητρα και μέτρα συγκράτησης του πληθυσμού στις ευαίσθητες αυτές περιοχές» κατέληξε ο βουλευτής.

Add Comment