Επίσκεψη π. Νεκτάριου Κιούλου στην Ελασσόνα

«Μηνύματα δύναμης και ελπίδας στον αστυνομικό»
Του Γιάννη Μουκίδη

Μια διαφορετική επίσκεψη για την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Ελασσόνας, που την επισκέφθηκε ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κιούλος, στο πλαίσιο περιοδείας του σε Αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας.
Ο διακεκριμένος κληρικός – αστυνομικός αρχικά τέλεσε αγιασμό και συνομίλησε με άνδρες και γυναίκες της Αστυνομίας Ελασσόνας, μεταφέροντας εμπειρίες του από την πολύχρονη παρουσία του στην ΕΛ.ΑΣ. . Σε σύντομο μήνυμα του προς το προσωπικό, τόνισε:
«Εδώ και πολλά χρόνια καθημερινά συναντώ πολλούς συναδέλφους σας αστυνομικούς και πυροσβέστες. Η δουλειά που κάνετε είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ψυχοφθόρα, με πολλούς κινδύνους. Χρειάζεστε τη συμπαράσταση όλων. Βρίσκομαι εδώ για να σας δώσω μηνύματα δύναμης, πίστεως, αγάπης και ελπίδας, σε μια εποχή κρίσης. Αυτή η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά πνευματική και ηθική. Το κακό, η ανομία, η διαφθορά κυριαρχούν. Έχουν ισοπεδωθεί οι αξίες της ζωής, της οικογένειας, των παραδόσεων. Μείνετε δυνατοί, με υπευθυνότητα στις υποχρεώσεις και στο καθήκον σας».
[wpg_thumb]
Μετά τον αγιασμό, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ελασσόνας κ. Πέτρος Μουταφίδης χάρισε στον αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο, σε ανάμνηση της επίσκεψης του στην Ελασσόνα, την Εικόνα της Παναγίας Γλυκοφιλούσας, ενώ ο ίδιος μοίρασε αναμνηστικά δωράκια.
Τέλος, ο προϊστάμενος της θρησκευτικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. π. Νεκτάριος Κιούλος συναντήθηκε με τον σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Βασίλειο και επισκέφθηκε μοναστήρια της περιοχής.

Add Comment