Διεθνής αγώνας ορειβατικού σκι στην Ελασσόνα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «100 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΣ»

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επισκεπτών και αθλητών βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Ελασσόνα, καθώς φιλοξένησε τον 2ο Διεθνή Αγώνα Ορειβατικού Σκι, στο Χιονοδρομικό Κέντρο ΚΕΟΑΧ ( εγκαταστάσεις Στρατού ).
Την έναρξη του αγώνα κήρυξε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, το Σάββατο 16 Μαρτίου, από την κεντρική Πλατεία Ελασσόνας, παρουσία πλήθους αθλητών απ’ όλο τον κόσμο.
[wpg_thumb]
Την ίδια μέρα στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου «100 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΣ» από τον Δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Γιώργο Πασχόπουλο και την συγγραφέα του βιβλίου κ. Πηνελόπη Ματσούκα.
Οι αγώνες στέφτηκαν με μεγάλη επιτυχία και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 17 Μαρτίου με την τελετή λήξης και τις απονομές των νικητών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Έναν αιώνα μετά την πρώτη ανάβαση στο Μύτικα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο δεύτερος Διεθνής Open Αγώνας Ομάδων  και το 22ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο. Πάνω από 50 αθλητές από ευρωπαϊκές χώρες αγωνίστηκαν κάτω από το βλέμμα των θεών και με άψογες καιρικές συνθήκες.
   Ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) και τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ελασσόνας, του Επιμελητηρίου Λάρισας, της Ε.Μ.Α.Κ Θεσσαλίας ,τους Έλληνες Διασώστες και την ανεκτίμητη υποστήριξη του Κ.Ε.Ο.Α.Χ.  διοργάνωσε έναν καταπληκτικό ,κατά τα λεγόμενα των αθλητών, αγώνα διεθνών προδιαγραφών.
Η διαδρομή με αφετηρία τη Λέσχη Αξιωματικών (καταφύγιο) στις Βρυσοπούλες) ανέβηκε στην κορυφή Χότζα, γλίστρησε στη χαράδρα  του Ξερολακίου και από εκεί ανέβηκε στην 2η ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας ,το Σκολιό (2.912 μ.). Στη συνέχεια οι αθλητές περνώντας από τις Σταυραϊτιές ανέβηκαν στο Άγιο Αντώνιο (2817μ.) έπεσαν στο Λυκόρεμα και με ένα τεχνικό πέρασμα ,που έκοψε την ανάσα των θεατών, ανέβηκαν στην κορυφή Κακάβρακας και τερμάτισαν στο χώρο της αφετηρίας.
Ο Ρουμάνος τεχνικός σύμβουλος και ο Ισπανός Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι  εντυπωσιάστηκαν από την δυναμική του βουνού των θεών και την άρτια διοργάνωση και έδωσαν την έγκριση τους για τη διεξαγωγή Πανευρωπαϊκού κυπέλλου Ορειβατικού Σκι το 2014. Μια ευκαιρία που δείχνει το δρόμο για την ήπια αξιοποίηση του Ολύμπου και οφείλει να επιστρατεύσει πολίτες και πολιτεία για την πραγμάτωση του πολυπόθητου ονείρου.

 Την πρώτη  και δεύτερη θέση στον διεθνή αγώνα κατέλαβαν τα ζευγάρια των Αυστριακών, Martin Weiskopf και Martin Islizer Phiip, Bruggerκαι  Daniel Rohringer με χρόνο 3.24′ και 3.50΄ αντίστοιχα και την τρίτη θέση οι Έλληνες Slavek Matras και Καλογερόπουλος Γρηγόρης με χρόνο  4.06΄.
 Ενώ στον Open Ομαδικό αγώνα Αντρών (22ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι), νικητές ήταν οι Καραμπέρης Άρης και Μπόικος Ευθύμιος.
 
Ο ΧΟΣ Ελασσόνας θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως και τους χορηγούς που προσέφεραν τοπικά προϊόντα στους πρώτους αθλήτές όπως την κα Καπανίδου-Τσούτσου Σοφία, τον κο Μηνά Αθανάσιο,τον κο Σούλιο Οδυσσέα και τους κ.κ. Φτίκα-Λόλλα.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά τα μέλη, φίλους και εθελοντές του ΕΟΣ Δεσκάτης και του ΧΟΣ Ελασσόνας για την προσφορά τους.

Add Comment