Σε έντονους ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας, αφού το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε μεγάλο διεθνές φεστιβάλ Παράδοσης και Τέχνης, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Buyukcekmece(περιοχή της Κωνσταντινούπολης), στην γειτονική Τουρκία, από τις 2 έως τις 10 Ιουλίου.
Το χορευτικό της ΛΑΕΕ θα πάρει μέρος στην όλη διοργάνωση, μαζί με άλλα 20 και πλέον συγκροτήματα από 18 χώρες από όλο τον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας για ακόμα μία φορά τα ελληνικά χρώματα στο 12ο «INTERNATIONAL B?Y?K?EKMECE CULTURE AND ART FESTIVAL». Ενδεικτικά, θα λάβουν μέρος, μαζί με το Ελασσονίτικο συγκρότημα,  συγκροτήματα από τις χώρες: Μεξικό, Κορέα, Ισπανία, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λετονία, Μολδαβία, Τουρκία, κ.ά.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει χορούς και μουσική από όλες τις περιοχές του Ελλαδικού χώρου, με τις αντίστοιχες φορεσιές, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει εκτός από τις χορευτικές εμφανίσεις και παραστάσεις (συνολικά 5), ξεναγήσεις στα αξιοθέατα της Πόλης (Αγία Σοφία, Τοπ Καπί, Μπλέ Τζαμί), επίσκεψη στο Πατριαρχείο, κρουαζιέρα στο Βόσπορο, παρουσίαση της περιοχής Ελασσόνας σε τουριστικό περίπτερο κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, με ταυτόχρονη παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, εικαστική παρουσίαση της γνωστής Ελασσονίτισσας ζωγράφου – δημιουργού Θωμαής Κόντου, αλλά και ξεχωριστές βραδιές γεμάτες χρώματα και μουσική.
Την αποστολή της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας, που αναχωρεί οδικώς για την Κωνσταντινουπολη, το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου, αποτελούν συνολικά 30 άτομα (χορευτές, μουσικοί, συνοδοί), που επιβαρύνονται οικονομικά εξ ολοκλήρου(με δικά τους έξοδα).

Θέματα #Ελασσόνα #Λαογραφική #Τουρκία #χορευτικά