Παρουσιάστηκαν προγράμματα απασχόλησης στην Ελασσόνα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη», η ημερίδα ενημέρωσης, παρουσία οικονομικών και κοινωνικών φορέων της πόλης μας, για την παρουσίαση των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ: «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών», από την Υπεύθυνη του Προγράμματος στην Α.Ε.Δ.Ε.Π. κ. Κατερίνα Παπαθανασίου και «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ» (ΕΠΑΑ), από τον Υπεύθυνο του Προγράμματος στην Α.Ε.Δ.Ε.Π. κ. Ευάγγελο Κατσαούνη.
[wpg_thumb]
Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας και του Επιμελητηρίου Λάρισας, για την άμεση και έγκυρη ενημέρωση όλων των επαγγελματιών για το Ε.Σ.Π.Α και τα χρηματοδοτικά προγράμματα που τους αφορούν, οργάνωσαν την ενημέρωση αυτή, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Α.Ε.Δ.Ε.Π.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, Εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) – ΕΦΕΠΑΕ, και αρμόδια για τη Θεσσαλία, το Επιμελητήριο Λάρισας και τoν Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος.
Η συμμετοχή των επαγγελματιών, καθώς και των ενδιαφερομένων για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων σε όλους του κλάδους, ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Με πολύ προσοχή και με μεγάλο ενδιαφέρον άκουσαν τους εισηγητές της ΑΕΔΕΠ, να αναλύουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Βασικά ερωτήματα όπως « πως θα αξιοποιήσω τα προγράμματα; είμαι επιλέξιμος; πως θα χρηματοδοτηθώ; τι δικαιολογητικά χρειάζονται; πόση είναι η χρηματοδότηση; πόση η ίδια συμμετοχή; ποιες οι προδιαγραφές κάθε πρότασης;» και πολλές άλλες παράμετροι του Προγράμματος αναλύθηκαν και απαντήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Στην τοποθέτηση του, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας και Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτριος Οικονόμου, τόνισε ιδιαίτερα ότι η χώρα μας βρίσκεται μπροστά στην ανάγκη να οργανώσει την αναπτυξιακή της ανάκαμψη, με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτή μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την κινητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Σε αυτήν δε τη διαδικασία η συμμετοχή της νέας γενιάς επιχειρηματιών θα συνεισφέρει στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση και θα εμπλουτίσει τον εγχώριο ανταγωνισμό με πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες. Η οικονομική κρίση ΜΕ ΟΛΕΣ τις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα δημιουργεί και νέες ευκαιρίες, ευκαιρίες που πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας απηύθυνε χαιρετισμό ο  Πρόεδρος κ. Νικόλαος Τζήκας.

Add Comment