Από την Ελασσόνα κατάγεται ο ψηλότερος Έλληνας!

ΜΕ ΥΨΟΣ 222 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΚΑΙ 55 ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

Είναι ο πιο ψηλός Έλληνας στον κόσμο και κατάγεται από την Ελασσόνα! Πρόκειται για τον 22χρονο «γίγαντα»(…όπως τον αποκαλεί η μητέρα του) Γιάννη Παπαδημητρίου, που γεννήθηκε στη Γερμανία και σήμερα ζει στο Μόναχο. Έχει ύψος 2,22 μέτρα και φοράει 55 νούμερο παπούτσια!!
Τον ξεχωριστό Έλληνα – στην καταγωγή Ελασσονίτη(με μητέρα από την Τσαπουρνιά και πατέρα από το Σαραντάπορο) ανακάλυψε στο Μόναχο ο γνωστός Τρικαλινός δημοσιογράφος Κώστας Αργυρούσης, και το θέμα του «παίζει» τα τελευταία 24ωρα σε τηλεοπτικούς σταθμούς και βέβαια στο διαδίκτυο.
Η «Ε» «σταχυολόγησε» κάποια από τα όσα αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα είπε ο ίδιος, τόσο στη γνωστή εκπομπή «Μίλα» της Τατιάνας Στεφανίδου(στο κανάλι «STAR») όσο και στο enikos.gr (του Νίκου Χατζηνικολάου).
«Με κοιτάει περίεργα ο κόσμος όταν περπατάω στον δρόμο και υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να βγάλουν φωτογραφία μαζί μου. Σκύβω για να περάσω από τις πόρτες του σπιτιού μας. Πριν λίγο καιρό έβαψα μόνος μου το ταβάνι των δωματίων. Για να χορτάσω μακαρόνια πρέπει να φάω 4 πιάτα και πίνω τουλάχιστον 5-6 λίτρα νερό την ημέρα. Έχω την εντύπωση ότι λόγω του ύψους μου οι κοπελιές με φοβούνται. Δεν μπορώ να το καταλάβω, να το εξηγήσω τόσο καλά. Δεν προσπάθησα κιόλας. Χρησιμοποιώ κρεβάτι ειδικό(παραγγελία) 2,5 μέτρα επί 1,80. Τα ρούχα μου είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αντιμετωπίζω πρόβλημα και για εύρεση εργασίας…»
Ο 22χρονος Γιάννης Παπαδημητρίου για να σταματήσει να ψηλώνει, πριν 2 χρόνια υπεβλήθη σε μια εγχείριση στη Γερμανία(…υπήρχε περίπτωση να ψηλώσει και άλλο, φθάνοντας μέχρι και τα 2,56 μέτρα), η οποία παραλίγο να του στοιχίσει την ίδια του την ζωή. Εξαιτίας κάποιας επιπλοκής(…για ιατρικό λάθος κάνουν λόγο οι δικοί του), ο Γιάννης αντιμετωπίζει σήμερα κάποια προβλήματα ομιλίας και κινητικότητας! Περπατάει με τη βοήθεια πατερίτσας και προσπαθεί να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Όπως ο ίδιος λέει, η επέμβαση ήταν η αφαίρεση υπερτροφικής υπόφυσης. Από μία επιπλοκή έπεσε σε κώμα για δύο μήνες! «Μετά την επέμβαση, ήμουνα 3 μέρες ξύπνιος και μετά ξαφνικά έπεσα σε κώμα. Όταν ξύπνησα νόμιζα ότι ήμουνα σε άλλο νοσοκομείο, ότι ζούσε ο πατέρας μου! Μετά την περιπέτεια μου, έχω κάποια αστάθεια και πρόβλημα στην γλώσσα. Άρχισα να ξεχνώ λέξεις. Το μυαλό μου γρήγορα πηγαίνει αλλά οι λέξεις …δεν έρχονται αμέσως», θα πει ο 22χρονος «γίγαντας».

Η μητέρα του, η κ. Βάγια(από την Τσαπουρνιά Ελασσόνας) είναι πάντα στο πλευρό του και βέβαια είναι περήφανη για τον γιό της: «Αυτό που έχει ο Γιάννης μου είναι γιγαντισμός. Οι γίγαντες υπήρχαν στην αρχαιότητα, έχουν ανακαλύψει και τάφους με γίγαντες. Ο γιός μου είναι ένας γίγαντας!».

Add Comment