Λύσεις για την υγεία της ορεινής Βερδικούσιας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ Γ.Ν.Λ. ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

Επίσκεψη εργασίας στην Βερδικούσια πραγματοποίησε προχθές, Τετάρτη το μεσημέρι, κλιμάκιο στελεχών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με επικεφαλής τον αναπληρωτή διοικητή των ενοποιημένων νοσοκομείων της Λάρισας κ. Κώστα Καραμπάτσα, που συνόδευε ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του νοσοκομείου κ. Θ. Παπακωνσταντίνου και υπηρεσιακοί παράγοντες της ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας.
Εκεί τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Τ.Σ. Βερδικούσιας κ. Χρήστος Μιχαλές και οι κοινοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Τσέτσιλας και Φίλιππας Τέλιος.
[wpg_thumb]
Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η διευθέτηση του προβλήματος με το νεόκτιστο Περιφερειακό Ιατρείο του χωριού, μετά και την σχετική φημολογία και δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που έλεγαν πως μπορεί να στεγαστεί εκεί προσωρινά ο τοπικός Παιδικός Σταθμός.
Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κοινότητας, ο κ. Καραμπάτσας τόνισε τη σημασία που αποδίδει το νοσοκομείο αλλά και η 5η ΥΠΕ στη σωστή λειτουργία της πρωτοβάθμιας υγείας στο νομό, δίνοντας έμφαση στην περίπτωση της Βερδικούσιας με τις σημαντικές πληθυσμιακές και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες. Ο αναπλ. διοικητής έδωσε προτεραιότητα στην ιατρική κάλυψη της περιοχής και πρότεινε τα παρακάτω:
– Εγκατάσταση του αγροτικού ιατρείου στο νέο χώρο με οριστική παύση της χρήσης του μικρού χώρου που στεγάζεται μέχρι σήμερα το αγροτικό ιατρείο.
– Διατήρηση της συνεπούς καθημερινής λειτουργίας του ιατρείου με δυνατότητα επέκτασης και σε απογευματινό ωράριο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει αξιοσημείωτη αύξηση πληθυσμού(πολλοί παραθεριστές).
– Για το ίδιο διάστημα, δηλαδή το καλοκαίρι, καθημερινή εργασία επιπλέον και νοσηλεύτριας στο ιατρείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
– Δυνατότητα αξιοποίησης από την Κοινότητα και το Δήμο Ελασσόνας του χώρου του παλιού ιατρείου, έτσι ώστε να απαλλαγεί η τοπική αυτοδιοίκηση από περιττά και δυσβάστακτα έξοδα.

Τα υγειονομικά στελέχη αλλά και οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί, συμφώνησαν ότι παιδεία και υγεία αποτελούν μεγάλες εθνικές και τοπικές προτεραιότητες, αλλά και τις ουσιαστικότερες «επενδύσεις» για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε για όλα τα παραπάνω χθες ο κ. Κ. Καραμπάτσας με τους κ.κ. Λάζ. Μακρή και Γ. Δασταυρίδη, διοικητή και αν. διοικητή της 5ης ΥΠΕ αντίστοιχα, αλλά και με τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γιώργο Πασχόπουλο και συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού προσφέροντας βέλτιστες λύσεις στους πολίτες.

Add Comment