Η ΑΕΝΟΛ για το πρόγραμμα απασχόλησης ΡΟΜΑ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.» διοργάνωσε και πραγματοποίησε στις 17/1/2013 στη Λάρισα στα γραφεία του Συντονιστή Εταίρου της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΜΠΟΥΚΙ συνάντηση συνεργασίας με εκπροσώπους των ΜΜΕ της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Η συνάντηση είχε ως θέμα την ενημέρωση των ΜΜΕ για το Έργο ΜΠΟΥΚΙ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ “ΡΟΜΑ” ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.
Το Έργο αφορά τη μελέτη και εφαρμογή υποστηρικτικών μέτρων συμβουλευτικής, κατάρτισης και τεχνικής υποστήριξης 80 άνεργων ΡΟΜΑ που κατοικούν σε οποιαδήποτε περιοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να αναπτύξουν επαγγελματική δραστηριότητα στον τομέα της ανακύκλωσης μέσω της δημιουργίας ΚΟΙΝ.Σ.Ε. (Κοινωνικός Συνεταιρισμός Ένταξης).
Το παραπάνω Έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013».

Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη συμμετέχουν:
η Ομοσπονδία Θεσσαλίας Ελλήνων ΡΟΜ (Ο.Θ.Ε.Ρ.),
η Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.,
ο Δήμος Φαρσάλων,
το ΚΕΚ ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε. και η
ΠΡΟΤΖΕΚΤ Α.Ε. που είναι ο φορέας – συντονιστής του Έργου.
Οι κατηγορίες των δράσεων και οι εταίροι της Α.Σ. που τις υλοποιούν είναι οι εξής:
ΜΕΛΕΤΗ: Αποτύπωση της κατάστασης στη Περιφερειακή Ενότητα της αγοράς εργασίας και ειδικότερα σε σχέση με δραστηριότητες κοινωνικής οικονομίας σε αντιστοίχηση με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της ομάδας στόχου (ΠΡΟΤΖΕΚΤ Α.Ε.)
ΔΙΚΤΥΩΣΗ: Ενημέρωση και προσέλκυση των κοινωνικών εταίρων, δημιουργία ιστοσελίδας, διασύνδεση με δομές και άλλα Σχέδια (ΠΡΟΤΖΕΚΤ Α.Ε. και Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.)
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ: Ενημερώσεις, εκδηλώσεις, αφίσες, φυλλάδια, Τύπος κλπ. (ΑΕΝΟΛ Α.Ε. & Δήμος Φαρσάλων)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: Διαχείριση του έργου σύμφωνα με τη διαχειριστική επάρκεια και τον κανονισμό λειτουργίας (ΠΡΟΤΖΕΚΤ Α.Ε.)
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ: Υλοποίηση 4 προγραμμάτων κατάρτισης, σε 80 ΡΟΜΑ στο αντικείμενο «Συλλογή και εμπορία υλικών ανακύκλωσης και μεταχειρισμένων ειδών» (ΚΕΚ ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε.)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: συνεδρίες συμβουλευτικής ατομικές και ομαδικές, Εκπόνηση των Business Plans του ΚΟΙΝΣΕ, εκδηλώσεις, παραγωγή και διανομή υλικού πληροφόρησης και Ίδρυση 4 ΚΟΙΝΣΕ με αντικείμενο τη συλλογή και εμπορία ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΕΚ ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε. & Ο.Θ.Ε.Ρ.)
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ Η Α’ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ. ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.
Στα πλαίσια της συνάντησης συνεργασίας επισημάνθηκε η συμβολή των ΜΜΕ στην επιτυχία του Έργου επιτυγχάνοντας την αποτελεσματικότερη επιτυχία των επικοινωνιακών μηνυμάτων και τον πολλαπλασιασμός της πληροφόρησης.
Τα ΜΜΕ μπορούν να συμβάλλουν στην
Εδραίωση του μηνύματος της από κοινού συνεισφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας
Προβολή της διαφάνειας σε όλα τα στάδια υλοποίησης του Σχεδίου
Γενική Γνώση και κατανόηση της Ταυτότητας του ΕΠ και του Έργου ειδικότερα
Στην διάδοση των αποτελεσμάτων του Έργου και στην ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και της ευρύτερης αγοράς εργασίας απέναντι στην ομάδα στόχο των ΡΟΜΑ
Στην υποστήριξη των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Ένταξης που θα ιδρύσουν οι ωφελούμενοι του Έργου και στην επιτυχία του εγχειρήματος, ώστε οι άνεργοι ΡΟΜΑ να αποκτήσουν μία νόμιμη και προσοδοφόρο εργασία

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΝΟΛ Α.Ε.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ.
Μηνάς Θεόδωρος

Add Comment