Γεμάτο το 2012 για την Λαογραφική Εταιρία Ελασσόνας

ΚΟΠΗΚΕ Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
του Γιάννη Μουκίδη

Με «φόντο» την πλούσια ιστορία της και την προσφορά της στη διατήρηση της παράδοσης και στον πολιτισμό, η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας τήρησε και εφέτος το έθιμο της βασιλόπιτας, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, στην αίθουσα του συλλόγου, στην Ελασσόνα.
[wpg_thumb]
Ο σεβασμ. μητροπολίτης κ. Βασίλειος, αφού ευλόγησε την εκδήλωση και έκοψε την πίτα, ευχήθηκε στο σύλλογο μια ακόμα πλούσια και δημιουργική χρονιά σε δραστηριότητες, τονίζοντας παράλληλα ότι οι προσπάθειες τέτοιων συλλόγων, που προβάλλουν στο πανελλήνιο και στο εξωτερικό την Ελλάδα και την παράδοση μας και κυρίως την περιοχή μας, με επίκεντρο τον άνθρωπο, επιτελώντας σοβαρό έργο και μάλιστα σε μια εποχή κρίσης, όπως η σημερινή που βιώνουμε, αξίζει να έχουν τη συμπαράσταση από όλους. «Η περιοχή μας χρειάζεται τις πρωτότυπες ιδέες, τις πρωτοβουλίες και τις δημιουργικές ανησυχίες των ανθρώπων της Λαογραφικής Εταιρίας και των άλλων συλλόγων μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλειος.

Πλούσιος ο απολογισμός του 2012

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας κ. Γιάννης Σαμώτας, πλαισιωμένος από τα μέλη της διοίκησης, αρχικά, ευχήθηκε σε όλους τα καλύτερα για το 2013, και έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που «έφυγε», επικεντρώνοντας στα παρακάτω:
Συμμετοχή στο Ευρωπ. πρόγραμμα «SOLIDARITY» με δημιουργία του Χάρτη της Αλληλεγγύης / Συμμετοχή στη συνάντηση της πόλης Debrecen της Ουγγαρίας μαζί με άλλους 15 εταίρους του όλου προγράμματος / Παρουσίαση του προγράμματος με θεατρική παράσταση στην Ελασσόνα(6-10 Δεκ. 2012) / Συνεργασία με Αιμοδοτικό Σύλλογο –Ίδρυση Τράπεζας Αίματος «Μιχάλης Πιτένης» / Συνεργασία με δίκτυο «Περραιβία» για την παιδαγωγική ενασχόληση των παιδιών(στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας) / Αφιέρωμα στο Πολιτικό Τραγούδι και στο Πολυτεχνείο(σε συνεργασία με το σύλλογο «Περραιβία») / Συμμετοχή φωτογράφων – μελών του συλλόγου σε διεθνή έκθεση στην Εσθονία / Χριστουγεννιάτικο «μπαζαάρ» για το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης / Συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος στα διεθνή φεστιβάλς Πυρσού Νάουσας και Δήμου Αιγειαλείας και σε άλλες εκδηλώσεις / Λειτουργία χορευτικού τμήματος και στη Λάρισα / Προετοιμασία του συλλόγου για συμμετοχή σε νέα Ευρωπ. προγράμματα και φεστιβάλ. / Συμμετοχή με το Εικαστικό Τμήμα του συλλόγου στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου.
Το φλουρί της βασιλόπιτας, που αντιστοιχούσε σε κουπόνι αγοράς βιβλίων αξίας 50 ευρώ από το βιβλιοπωλείο «Διώνυμον», έτυχε σε μαθήτρια – μέλος του συλλόγου.
Στην εκδήλωση της Λαογραφικής Εταιρίας Ελασσόνας παρευρέθηκαν: Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πσσχόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Αθ. Παιδής, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημ. Έξαρχος και Ιωάν. Νάνος, οι πρ. αντιδήμαρχοι κ.κ. Τηλέμ. Γκαμπέτας και Χαρ. Τσιουβελακίδης, δημοτ. σύμβουλοι, ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πέτρος Χατζήνας, ο πρόεδρος της «Ακαδημίας Χορών» κ. Αστ. Κατσάρας, ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης κ. Δημ. Φωτίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικοί, μαθητές, μέλη και φίλοι του Ελασσονίτικου συλλόγου, γονείς και φίλοι της παράδοσης.

Add Comment