Επίκαιρα μηνύματα στη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς

«Στα αδιέξοδα και στις κρίσεις κάνουμε την υπέρβαση!»
Του Γιάννη Μουκίδη

Μέσα σε ατμόσφαιρα ανταλλαγής ευχών και με την καθιερωμένη επίσημη και λαμπρή πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία, οι Ελασσονίτες υποδέχθηκαν το 2013. Τρίτη πρωί, ανήμερα Πρωτοχρονιά, τελέσθηκε με επισημότητα και θρησκευτική λαμπρότητα η καθιερωμένη πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, αλλά και στις άλλες εκκλησίες της περιοχής.
[wpg_thumb]
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Αγίου Δημητρίου χοροστάτησε ο εορτάζων σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Βασίλειος και συλλειτούργησαν οι αρχιμανδρίτες π. Χαρίτων Τούμπας(πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ελασσόνας) και π. Νικάνωρ Παπανικολάου(ηγούμενος της Μονής Σπαρμού Ολύμπου) και ιερείς της πόλης, ενώ τις παρακολούθησαν οι αρχές και πολύς κόσμος.
Ο μητροπολίτης κ. Βασίλειος, με αφορμή την έλευση του Νέου Χρόνου, έστειλε το δικό του επίκαιρο μήνυμα: «Όσες φορές βρεθήκαμε σε αδιέξοδα και σε σοβαρές κρίσεις κάναμε την υπέρβαση! Για το 2013 πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να διορθώσουμε τις όποιες αδυναμίες, να ξεπεράσουμε την κρίση. Με σύμπνοια, με κατανόηση, με αγάπη, με ταπείνωση, με αλληλεγγύη, μπορούμε να υπερβούμε κάθε εμπόδιο…». Λίγο πριν, ο κ. Βασίλειος, πλαισιωμένος από αρχιμανδρίτες και ιερείς, ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα του Μητροπολιτικού Ναού, τηρώντας το έθιμο.
Στις εφετινές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργ. Πασχόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Αθαν. Παιδής, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Τηλ. Γκαμπέτας, Χαρ. Τσιουβελακίδης, Φώτης Τζιόκας, η αντιπρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου κ. Βάϊα Αργύρη – Μουτζίκου, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Αθ. Ζιώγας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.Ε. κ. Ι. Ράπτης οι πρώην βουλευτές κ.κ. Ι. Παπαδημόπουλος, Βασ. Αγοράστης και Ελευθ. Κυριακού, ο διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ελασσόνας κ. Πέτρος Μουταφίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί αυτοδιοικητικοί, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πέτρος Χατζήνας, διευθυντές υπηρεσιών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολύς κόσμος που κατέκλυσε και φέτος την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

Add Comment