Μάγεψε στην Ελασσόνα η Λουκία Βαλάση με την παρέα της

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

Εξαιρετική η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που οργάνωσε στη σάλα του κέντρου «Φαντασία», το Φιλόπτωχο Ταμείο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.
Δεκάδες άτομα(κυρίως γυναίκες) παρακολούθησαν ένα όμορφο απογευματινό, με ομιλία και μουσική, ενώ τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με αφορμή τις επικείμενες εορτές των Χριστουγέννων.
Σε σύντομη ομιλία του, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης – πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ελασσόνας π. Χαρίτων Τούμπας μίλησε για το πραγματικό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων, τονίζοντας πως «τα Χριστούγεννα της Αγάπης είναι για όλους μια μεγάλη ευκαιρία για λύτρωση».
[wpg_thumb]
Στη συνέχεια, η γνωστή στο πανελλήνιο Λουκία Βαλάση(σαντούρι, τραγούδι), με ρίζες και από την Ελασσόνα, πλαισιωμένη από την παρέα της, την Χαριτίνη Κώττη(στο βιολί) και τον Παντελή Αγκιστριώτη(στο λαούτο και στην κιθάρα) μάγεψαν με τα δικά τους ηχοχρώματα. Παρουσίασαν παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές, ενώ ταξίδεψαν τον κόσμο σε παραδοσιακά, λαϊκά και σμυρναίικα ακούσματα, καταχειροκροτούμενοι.
Στο τέλος, ο π. Χαρίτων ευχαρίστησε τους 3 ταλαντούχους μουσικούς για την προσφορά τους, τους ευχήθηκε υγεία και πολλά μελωδικά έτη, και τους χάρισε, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, από ένα καλαίσθητο νεοεκδοθέντα τόμο της Ι.Μ. Ελασσόνας.
«Να βοηθάμε το συνάνθρωπο μας και εύχομαι οι καρδιές μας να είναι μονιασμένες», ολοκλήρωσε με τη σειρά της η «πρωταγωνίστρια» της εκδήλωσης Λουκία Βαλάση.

Add Comment