Τίμησαν τον Άγιο Σπυρίδωνα στην Ελασσόνα

«Να ζήσουμε με σύνεση, περιεχόμενο και νόημα!»
Του Γιάννη Μουκίδη

Με λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή πιστών γιορτάστηκε και εφέτος η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στην πόλη της Ελασσόνας, όπου υπάρχει και ο φερώνυμος Ναός του Αγίου.
Χθες το πρωί(ανήμερα της γιορτής), στον κατάμεστο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Ελασσόνας τελέσθηκε ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Βασίλειος. Μαζί τους συλλειτούργησε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σπαρμού Ολύμπου – αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου, ο «οικοδεσπότης» ιερέας π. Αλέξανδρος Ρουμπιές και ο κλήρος της πόλης.
[wpg_thumb]
Στο Θείο Κήρυγμα που ακολούθησε, ο μητροπολίτης κ. Βασίλειος μίλησε για τον θαυματουργό Άγιο Σπυρίδωνα, που δεν διακρινόταν για τη μόρφωση του, αλλά ξεχώρισε για την απλότητα και την ταπεινοφροσύνη του. «Ο τσοπάνος που έγινε μητροπολίτης! Για τους ανθρώπους που έχουν το δικό τους μέτρο, μοιάζει περίεργο. Ο Άγιος Σπυρίδων καταξιώνεται σαν ένας μεγάλος ιεράρχης και κάνει αισθητή τη δική του ξεχωριστή παρουσία. Άνθρωπος απλός, άνθρωπος που ζει στη φύση και χαίρεται τη ζωή, που έχει άδολη αγάπη προς τον συνάνθρωπο του, που μπορούσε να συνδυάζει Θεό και καρδιά. Ο Άγιος Σπυρίδωνας, αυτός ο ταπεινός ιεράρχης, υπήρξε ο άγρυπνος αγωνιστής της αρετής και του καλού, και μας δείχνει και σήμερα το δρόμο να τον μιμηθούμε. Να πάρουμε μια γενναία απόφαση. Να διορθώσουμε τα λάθη μας, να κάνουμε μια ζωή με περιεχόμενο και νόημα, να γίνουμε συνετοί, όπως οι Άγιοι μας. Θέλει απόφαση, δύναμη και θέληση…», υπογράμμισε με νόημα.
Λίγο μετά τις 10 το πρωί, κάτω από …ένα «ήλιο με δόντια» και με φόντο ένα κατάλευκο επιβλητικό Όλυμπο, πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της ενορίας η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνος, που την υποβάσταζαν τιμητικά άνδρες του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ελασσόνας.
Προηγούνταν η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας(με τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Δημ. Τσιαβέ), η Εμβάδα του Αγίου(φυλάσσεται στο Ναό της Ελασσόνας) που κρατούσε ο εφημέριος του Ναού π. Αλέξανδρος Ρουμπιές, ο κλήρος, ακολουθούσαν δε οι αρχές και δεκάδες πιστοί.

Στις εφετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις της Ελασσόνας παρευρέθηκαν:
ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Τηλέμ. Γκαμπέτας, ο πρώην αντινομάρχης Λάρισας κ. Δημ. Τσιουρής, ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ελασσόνας κ. Δημ. Αρσένης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικοί, μαθητές, οι κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος, καθώς και πολλοί κάτοικοι του Δήμου Ελασσόνας.

Add Comment