Τα μηνύματα της Αλληλεγγύης απλώθηκαν στην Ελασσόνα

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ»
Του Γιάννη Μουκίδη

Η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας φιλοξένησε τις περασμένες ημέρες στην Ελασσόνα, εκπροσώπους από τους συνεργαζόμενους φορείς του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Europe for citizens» με τίτλο «Revealing Solidarity»(Αποκαλύπτοντας την Αλληλεγγύη), στο πλαίσιο της παρουσίασης του στον κόσμο της περιοχής και ειδικότερα στα παιδιά, θέλοντας έτσι να αναδείξει την «αλληλεγγύη» ως βασική αξία της ζωής όλων μας.
[wpg_thumb]
Στο πρόγραμμα «Αποκαλύπτοντας την Αλληλεγγύη», που «τρέχει» από τον Νοέμβριο του 2011, συμμετέχουν 16 οργανισμοί(…ανάμεσα τους και η Λαογραφική Ελασσόνας) από 15 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έρχεται να υπενθυμίσει και να ανανεώσει τη σημασία των αξιών και αρχών της αλληλεγγύης τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων. Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων, η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας. σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Οργανισμό Κοινωνικής Εκπαίδευσης (ECOSE), παρουσίασε στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» την αφηγηματική παράσταση, βασισμένη στο γνωστό και αγαπημένο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, «Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ».
Αρχικά, ο πρόεδρος του «οικοδεσπότη» συλλόγου κ. Γιάννης Σαμώτας αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του συγκεκριμένου Ευρωπ. προγράμματος, όπου συμμετέχει η Λαογραφική Εταιρία, και καλωσόρισε τους εκπροσώπους από τους συνεργαζόμενους φορείς των άλλων χωρών.
Τα παιδιά της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας και η ηθοποιός Χριστίνα Βράκα με την ερμηνεία τους συγκίνησαν τον κόσμο, που τους χειροκρότησε με θέρμη, σε μια προσεγμένη παράσταση με ευαισθησίες, σε διασκευή και σκηνοθεσία που επιμελήθηκε η Σοφία Αθανασιάδου, με χορογραφίες της Νανάς Νατσιούλη – Σολωμού. Ξεχωριστή με ιδιαίτερο χρώμα η μουσική επένδυση της παράστασης από τους μουσικούς Δημήτρη Τσιαβέ(πιάνο, τραγούδι), Ευλαμπία Ντούλα(τραγούδι) και Αντώνη Νάτσιο(κιθάρα). Όλοι τους, στο τέλος, καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό(όλων των ηλικιών), που χάρηκε την παράσταση.
Αμέσως, μετά έγινε στο «φουαγιέ» του Θεάτρου, Χριστουγεννιάτικο Bazaar με όμορφα είδη, που δημιούργησαν μέλη της Λ.Α.Ε.Ε. και εργαζόμενοι των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ελασσόνας. Τα έσοδα του Bazaar δόθηκαν στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης.
Οι εκδηλώσεις, στα πλαίσια της παρουσίασης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Europe for citizens» με τίτλο «Revealing Solidarity» (Αποκαλύπτοντας την Αλληλεγγύη), ολοκληρώθηκαν την επόμενη ημέρα στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας, όπου έγινε από παιδιά στολισμός Χριστουγεννιάτικων δέντρων(…προσφορά του Δασαρχείου Ελασσόνας), που δημιούργησαν «Το Παρκάκι των Ευχών». Τα παιδιά σε ένα δημιουργικό εργαστήρι, παρά τον άστατο βροχερό και κρύο καιρό, έφτιαξαν Χριστουγεννιάτικα στολίδια, έγραψαν ευχές για όλο τον κόσμο και στόλισαν συμβολικά τα δέντρα.
Στην εκδήλωση – παράσταση, το παρών έδωσαν: ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Τηλέμ. Γκαμπέτας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελασσόνας(Κ.Ε.Δ.Ε.) κ. Σπ. Καραγκούνης, εκπρόσωποι από τους συνεργαζόμενους φορείς του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Europe for citizens» με τον τίτλο «Revealing Solidarity», ο προϊστάμενος του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης κ. Δημ. Φωτίου, η δασάρχης Ελασσόνας κ. Ζωή Φτίκα, ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Ελασσόνας κ. Παύλος Πολίτης, ο υπεύθυνος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Σπ. Αναγνωστάκης, εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων, εκπαιδευτικοί, γονείς, θεατρόφιλοι, μέλη και φίλοι της Λαογραφικής Εταιρίας από την περιοχή Ελασσόνας, την Λάρισα, κ.ά.

Add Comment