Κατάληψη στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας

ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – «ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ»
Του Γιάννη Μουκίδη

Μέλη της Λαϊκής Επιτροπής του Δήμου Ελασσόνας, του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, έκαναν συμβολική κατάληψη και απέκλεισαν για δύο ώρες, από τις 8.30 έως τις 10.30 το πρωί, την είσοδο του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, διαμαρτυρόμενοι για τα «χαράτσια» που επιβάλλονται στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.
Οι διαμαρτυρόμενοι «καταληψίες» ενημέρωσαν το προσωπικό και τους εργαζόμενους του Κ.Υ. αλλά και τους πολίτες, που επισκέπτονταν εκείνη την ώρα το Κέντρο Υγείας για να εξυπηρετηθούν, ενώ είχαν υψώσει πανό διαμαρτυρίας που επεσήμανε: «Να καταργηθεί το χαράτσι των 5 ευρώ – Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό!».
[wpg_thumb]
Με σχετική της ανακοίνωση, η Λαϊκή Επιτροπή Ελασσόνας υπογραμμίζει, χαρακτηριστικά, ανάμεσα στα άλλα:
«Η κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας – πρόνοιας έχει επιδεινωθεί δραματικά εξ΄ αιτίας των αντιλαϊκών μέτρων που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και συνεχίζει και η σημερινή(ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), για να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική κρίση υπέρ του κεφαλαίου και κατά του λαού.
Η δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία, στον ΕΟΠΥΥ και στα ασφαλιστικά ταμεία, έχει δημιουργήσει εκρηκτικά προβλήματα στους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, σε πολλούς, ακόμα και αδυναμία να εξασφαλίσουν και τις πενιχρές παροχές για υγεία, πρόνοια, φάρμακα, επιδόματα ΑμεΑ και χρονίως πασχόντων, αλλά και ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και προσωπικό για τα νοσοκομεία, τα Κ.Υ. και τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση στις 7 Νοέμβρη, επιβάλλει νέα χαράτσια για το λαό και στην υγεία.
Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας. Να καταργηθεί η πληρωμή του 15% από τους ασθενείς για εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις. Αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν υγεία – πρόνοια για όλους!».

Add Comment