Τρεις αλλιώτικες ιστορίες για παιδιά από την Ι. Ηλιοπούλου

Το άλλο και τούτο! είναι τρία παραμύθια που βλέπουν το διαφορετικό με διαφορετικό τρόπο.

ISBN: 978-960-17-0314-5, σελ.72, σχήμα: 23×23, τιμή: 13 ευρώ
Εικονογράφηση: Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Οι ήρωες: Βάγια κουκουβάγια. Ο Ρινόκερος κι η Ρήνα. Τζίτζικας το ζιζάνιο.

Οι ιστορίες:
Η υιοθεσία, η αγάπη των φαινομενικά αταίριαστων, η αφοσίωση στην τέχνη είναι οι θεματικοί άξονες, ενώ και τα τρία παραμύθια προτείνουν μια γραφή μυητική στην ποιητική έκφραση με ρυθμούς και
εσωτερικές ρίμες.

Βάγια κουκουβάγια. Πώς άλλαξε η ζωή μιας λυπημένης κουκουβάγιας όταν αποφάσισε να υιοθετήσει ένα μικρό πουλάκι, έναν δρυοκολάπτη.

Ο Ρινόκερος κι η Ρήνα. Ένας ρινόκερος ερωτεύεται μία καμηλοπάρδαλη. Η παράξενη αυτή αγάπη γεννά πολλές περιπέτειες, μέχρι να καταφέρουν να είναι μαζί.

Τζίτζικας το ζιζάνιο. Ο «τεμπέλης» τζίτζικας, όπως πολλοί πιστεύουν, είναι στην πραγματικότητα ένας σκληρά εργαζόμενος καλλιτέχνης που διεκδικεί με επιμονή τα δίκαια του.

Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου σπούδασε Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές και τρία βιβλία για παιδιά, από τις εκδόσεις ύψιλον/βιβλία. Παράλληλα με την ποίηση γράφει δοκίμια, επιμελείται εκδόσεις βιβλίων, ενώ συνεργάστηκε για δεκατρία χρόνια με την Ορχήστρα των Χρωμάτων στη δημιουργία προγραμμάτων λόγου και μουσικής.

Ύψιλον/ΒΙΒΛΙΑ
Τζαβέλλα 15, 106 81, Αθήνα τηλ. 210 3838257, φαξ. 210 3840349
e-mail: ybooks@otenet.gr

Add Comment