«Αποκαλύπτοντας την Αλληλεγγύη» στην Ελασσόνα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

Η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας φιλοξενεί αυτές τις ημέρες στην Ελασσόνα, εκπροσώπους από τους συνεργαζόμενους φορείς του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Europe for citizens» με τίτλο «Revealing Solidarity»(Αποκαλύπτοντας την Αλληλεγγύη), για την παρουσίασή του στον κόσμο της περιοχής και ειδικότερα στα παιδιά, θέλοντας να αναδείξει την «αλληλεγγύη» ως βασική αξία της ζωής μας.
[wpg_thumb]
Στο πρόγραμμα «Αποκαλύπτοντας την Αλληλεγγύη», που «τρέχει» από τον Νοέμβριο του 2011, συμμετέχουν 16 οργανισμοί από 15 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έρχεται να υπενθυμίσει και να ανανεώσει τη σημασία των αξιών και αρχών της αλληλεγγύης τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων. Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων, η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας. σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Οργανισμό Κοινωνικής Εκπαίδευσης (ECOSE), παρουσιάζουν, σήμερα Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» την αφηγηματική παράσταση, βασισμένη στο γνωστό και αγαπημένο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, «Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ». Συμμετέχουν τα παιδιά της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας και η ηθοποιός Χριστίνα Βράκα. Στη μουσική επένδυση της παράστασης συμβάλλουν οι μουσικοί Δημήτρης Τσιαβές, Ευλαμπία Ντούλα και Αντώνης Νάτσιος. Η διασκευή και η σκηνοθεσία της παράστασης είναι της Σοφίας Αθανασιάδου και οι χορογραφίες της Νανάς Νατσιούλη – Σολωμού. Είναι μια παράσταση(με ελεύθερη είσοδο για όλους) από παιδιά, για τα παιδιά και βέβαια για …όσους αισθάνονται παιδιά!
Να σημειωθεί ότι σήμερα, μετά την παράσταση(από 8.30 μ.μ. έως 10 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικο Bazaar με όμορφα χριστουγεννιάτικα είδη, που δημιούργησαν μέλη της Λ.Α.Ε.Ε. και εργαζόμενοι των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ελασσόνας. Τα έσοδα του Bazaar θα δοθούν στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης.
Οι εκδηλώσεις, στα πλαίσια της παρουσίασης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Europe for citizens» με τίτλο «Revealing Solidarity» (Αποκαλύπτοντας την Αλληλεγγύη), συνεχίζονται αύριο Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα γίνει στολισμός Χριστουγεννιάτικων δέντρων(…προσφορά του Δασαρχείου Ελασσόνας), δημιουργώντας «Το Παρκάκι των Ευχών». Τα παιδιά σε ένα δημιουργικό εργαστήρι θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, θα γράψουν ευχές για όλο τον κόσμο και θα στολίσουν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα, ανοίγοντας με λιτό και όμορφο τρόπο την γιορτινή περίοδο στην Ελασσόνα. Σε σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση, η Λαογραφική Εταιρία Ελασσόνας τονίζει: «Καλούμε όλους τους φίλους και ευαισθητοποιημένους πολίτες της περιοχής να στηρίξουν και αυτές τις δράσεις του συλλόγου, για …«να αισθανθούν ζεστασιά μέσα τους, ενώ έξω κάνει κρύο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Όσκαρ Ουάϊλντ στον «Ευτυχισμένο Πρίγκιπα».

Add Comment