Μέτριες οι βαθμολογίες των Ελασσονιτών υποψηφίων

ΜΕ ΟΣΜΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ …«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Του Γιάννη Μουκίδη

Τέρμα στην εύλογη αγωνία και των Ελασσονιτών υποψηφίων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά την προχθεσινή ανάρτηση των βαθμολογιών των υποψηφίων.
Γενικότερα, από τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, αναμένεται αισθητή πτώση των βάσεων σε περιζήτητες σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, έως και εντυπωσιακή πτώση στα περιφερειακά τμήματα της χώρας.
Σύμφωνα με τοπικούς εκπαιδευτικούς κύκλους, οι φετινοί βαθμοί των Ελασσονιτών υποψηφίων έχουν οσμή και γεύση …«Καλλικράτη», πάντα βέβαια αν θυμηθούμε τις υψηλές βαθμολογίες της περσινής «φουρνιάς» των υποψηφίων. Να σημειωθεί ότι η περσινή εκπαιδευτική χρονιά στην Ελασσόνα θεωρήθηκε, σε ό,τι αφορά τις βαθμολογίες που πέτυχαν οι υποψήφιοι, ίσως ως μία από τις πλέον παραγωγικές και προσοδοφόρες των τελευταίων χρόνων.
Υψηλές βαθμολογίες μόνο για λίγους υποψηφίους αποτύπωσε η προχθεσινή ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών εξετάσεων στα Λύκεια της Ελασσόνας, και όχι μόνο. Σε αυτό ίσως «συνέβαλαν» και τα πολύ απαιτητικά θέματα, για πολύ καλά διαβασμένους υποψηφίους.
Ανάμικτα τα συναισθήματα προχθές και στην Ελασσόνα, με χαρούμενους, αλλά και έντονα προβληματισμένους η …και απογοητευμένους υποψηφίους, που πια έχουν κατά νου τις σωστές επιλογές τους(ανάλογα και με τις προτιμήσεις τους) στον «γρίφο» του μηχανογραφικού, που θα οδηγήσει – στο τέλος του ερχόμενου Αυγούστου – σε …«μια θέση στον ήλιο». Μικρά και μεγάλα «πηγαδάκια» στα Λύκεια, στους χώρους μέσα και έξω από τα φροντιστήρια, στα νεανικά «στέκια» της πόλης. Κάποιοι άλλοι, ήδη προετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Ενδεικτικά, παρουσιάζουμε κάποιους από τους υποψηφίους που τα πήγαν πολύ καλά και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ήδη «κλείδωσαν» την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή:

Ταμουρίδης Στέφανος  18.952 μόρια, Φαρμακιώτη Ευανθία  18.828 μ., Τάκα Μαρία  18.723 μ., Μάνης Αντώνιος  18.387 μ., Παγγέα Γεωργία – Νικολέτα  18.294 μ., Γκαλίτσιος Δημήτριος  17.928 μ., Γιώτσας Μιχαήλ  17.708 μ., Καρνάβας Γεώργιος  17.667 μ., Κωνσταντινίδη Δωροθέα  17.594 μ., Χατζηβασίλη Σταυρούλα  17.550 μ., Μπλάνας Λάζαρος  17.203 μ., Καραλή Χριστίνα  17.131 μ., Τζάνος Ιωάννης  17.103 μ., Κατσιαφλιάκα Κωνσταντίνα  17.010 μ.

Add Comment