Συνεδρίασαν στην Ελασσόνα οι έμποροι της Θεσσαλίας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ελασσόνας , η διευρυμένη  συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, υπό την Προεδρία του κ. Νίκου Τζίκα .
Συμμετείχαν στη συνεδρίαση τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Σ. Ελασσόνας,  Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων, Αντιπρόσωποι της Ο.Ε.Σ.Θ και Επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας.
Παραβρέθηκαν ο Γεν. Διευθυντής της ΕΣΕΕ κ. Αντώνης Μέγγουλης που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος δεν παραβρέθει λόγω έκτακτης υποχρέωσης στη Βουλή.
Επίσης παραβρέθηκαν ο κ. Νίκος Τριτάρης, επιστημονικός σύμβουλος της ΕΣΕΕ σε χρηματοοικονομικά θέματα, ( πρώην Διευθυντής του ΤΕΜΠΜΕ), ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής,  ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος με τοποθετήσεις.
Αναλύθηκαν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το φορολογικό, παρεμπόριο, μείωση ενοικίων, ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, οικονομική κρίση, λουκέτα , αβεβαιότητα για το μέλλον.
Δόθηκε η δυνατότητα να τοποθετηθούν όλα τα μέλη και γενικά όλοι οι παραβρισκόμενοι.
Ο Πρόεδρος κ. Τζίκας απόλυτα κατατοπιστικός σε θέσεις και απαντήσεις. Επίσης ενεργό συμμετοχή είχαν όλα τα μέλη της Ο.Ε.Σ.Θ.  όπως οι κ.κ. Χ. Καλέας,  Γ. Τσιαπλές, Χ. Μπλουγούρας, Α. Μαγαλιός, Ι. Κουρέλος, Π. Καζαντζίδης, Σ. Νιάκα,  Σ. Δάσσιου, Α. Γκουκουμάτης, Α. Χώτου και πολλοί άλλοι.
Στην τοποθέτησή του ο Γεν. Διευθυντής κ. Μέγγουλης αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν το Ελληνικό εμπόριο και με την ιδιότητα  του π. Νομικού Συμβούλου της ΕΣΕΕ, έδωσε απαντήσεις σε πολλές απορίες των παρευρισκομένων , παράλληλα ανέγνωσε τον χαιρετισμό του κ. Β. Κορκίδη.
Στη συνέχεια ακολούθησε η προγραμματισμένη ανοικτή  εκδήλωση, παρουσία των Τοπικών αρχών και  Επιχειρηματιών.
Ανοίγοντας τη συνεδρίαση, το Β΄μέρος που είχε πανηγυρικό χαρακτήρα , ο Πρόεδρος του
Ε.Σ. Ελασσόνας και οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Δημήτριος Οικονόμου   προσφωνώντας τους Επισήμους και το Σώμα, αναφέρθηκε σε γενικά τοπικά θέματα κ.α. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος κ. Οικονόμου με απόφαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας, παρέδωσε την προγραμματισμένη βράβευση του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη που την παρέλαβε ο Γεν. Διευθυντής της ΕΣΕΕ κ. Αντώνης Μέγγουλης.
Κατόπιν ο Δήμαρχος   Ελασσόνας, κ. Γεώργιος Πασχόπουλος, επέδωσε την Τιμητική Πλακέτα του Ε.Σ. Ελασσόνας στον Πρόεδρο κ. Νίκο Τζίκα, για την ενεργό του δράση στον εμπορικό συνδικαλισμό και φυσικά για το ενδιαφέρον του για την πόλη της Ελασσόνας.
Ο  κ. Νίκος Τζίκας ευχαρίστησε  τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Ε.Σ. Ελασσόνας για την τιμητική διάκριση που του απονεμήθηκε.
Στη συνέχεια  ο Πρόεδρος κ. Νίκος Τζίκας στην ομιλία του αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο Πανελλαδικά αλλά και Τοπικά και φυσικά στις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας.
Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Ε.Σ. Ελασσόνας για την υποδειγματική οργάνωση της εκδήλωσης και της δραστηριότητάς του. Επίσης ευχαρίστησε τον Οικοδεσπότη Δήμαρχο, κ. Γεώργιο Πασχόπουλο για την φιλοξενία του, τον Επίτιμο Πρόεδρο της Ο.Ε.Σ.Θ. κ. Ηρακλή Μπλουγούρα για την συμμετοχή του στα δρώμενα της Ομοσπονδίας, τον Νομικό Σύμβουλο της Ο.Ε.Σ.Θ. κ. Μπαρσούκη για τις υπηρεσίες του στους συλλόγους και τα μέλη , τους κ.κ.  Μέγγουλη και Τριτάρη ο οποίος κ. Τριτάρης ήταν απόλυτα κατατοπιστικός στα χρηματοοικονομικά θέματα, προγράμματα ΕΣΠΑ, ΤΕΜΠΜΕ κ.α.
Ο  κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα τοπικά θέματα,  αλλά  και στα προσωπικά του οράματα για την πόλη της Ελασσόνας.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δείπνο, προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας  , παρουσία της Δημάρχου και άλλων επισήμων.

 

Add Comment