70 νέες φιάλες στην Τράπεζα Αίματος «Μιχάλης Πιτένης»

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΥ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εθελοντική αιμοδοσία(…δεύτερη μέσα στο 2012) που συνδιοργάνωσαν η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας με τον δραστήριο Αιμοδοτικό Σύλλογο Ελασσόνας, στο πλαίσιο δημιουργίας της Τράπεζας Αίματος «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΤΕΝΗΣ».
Στην αιμοδοσία, που έγινε πρόσφατα στην αίθουσα της Λαογραφικής Εταιρίας(Βουλγαροκτόνου 23), το Κινητό Συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας συνέλεξε 70 νέες φιάλες αίματος, αφού αρκετοί ευαισθητοποιημένοι Ελασσονίτες, παλαιοί και νέοι εθελοντές αιμοδότες προσήλθαν αυθόρμητα για να δώσουν αίμα. Να σημειωθεί ότι η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη(πάνω από 90 άτομα), αλλά …εξ αιτίας διαφόρων λόγων αρκετοί υποψήφιοι αιμοδότες δεν έδωσαν τελικά αίμα. Στο χώρο της αιμοδοσίας, εμφανής ήταν η «παρουσία» με φωτογραφίες του αείμνηστου Μιχάλη Πιτένη, του μέλους του δ.σ. του συλλόγου, της «ψυχής» της Λαογραφικής Εταιρίας, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή πριν 4 σχεδόν χρόνια, καθώς και αρκετών φίλων του.
[wpg_thumb]
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπεύθυνη της Τράπεζας Αίματος της Ελασσόνας «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΤΕΝΗΣ» είναι η κ. Καλλιόπη Φώλλα – Γκατζιούρα, νοσηλεύτρια Υγείας στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας.
Με σχετική ανακοίνωση, η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας τονίζει: «Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι ήρθαν να προσφέρουν εθελοντικά λίγο από το χρόνο τους και από το αίμα τους, στην Τράπεζα Αίματος «Μιχάλης Πιτένης». Η προσέλευση ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Ευχαριστούμε και πάλι από καρδιάς όλους εσάς, καθώς και τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Ελασσόνας για την συνεργασία μας. Ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας και στις νέες αιμοδοτικές προσπάθειες του 2013».

Add Comment