Νικητής ο Π.Ο.Ε. στο τοπικό ντέρμπι

ΥΠΕΤΑΞΕ ΜΕ 1-0 ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟ
Του Γιάννη Μουκίδη

Μετά από ένα δυνατό παιχνίδι, που…δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο Π.Ο. Ελασσόνας κατάφερε να επικρατήσει, έστω και δύσκολα, με 1-0 του Αμπελωνιακού.
Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, και υπό συνεχή βροχή(στο β΄ ημίχρονο), σε ένα αγώνα που παρακολούθησαν 400 περίπου φίλαθλοι και των δύο ομάδων, η ομάδα της Ελασσόνας πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, κερδίζοντας εφέτος ακόμη ένα Λαρισαϊκό ντέρμπι(προηγήθηκαν οι νίκες με τον Δωτιέα Αγιάς και τον Πυργετό) και βλέπει πιο αισιόδοξα τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
[wpg_thumb]
Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έχοντας απέναντι τους μια σκληροτράχηλη ομάδα, που έπαιζε κυρίως με αντεπιθέσεις, αλλά που τελικά …δεν τα κατάφερε να φύγει από την Ελασσόνα με θετικό αποτέλεσμα.

Φάσεις – γκολ:

3΄: Κεφαλιά του Κουμπούρα του ΠΟΕ φεύγει άουτ.
4΄: Ευκαιρία για τον Αμπελώνα, όταν σουτ του Κομισόπουλου αποκρούει ο τερματοφύλακας του ΠΟΕ Νούσιας.
16΄: Ευκαιρία των φιλοξενουμένων από τα αριστερά, με σουτ του Δημολιού.
21΄: Ευκαιρία για τον ΠΟΕ, όταν από καλή θέση ο Φώτης Γκουντρουμπής με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα άουτ.
28΄: Σέντρα του Μπουρουζίκα βρίσκει τον Βούκια, που με έξυπνο ανάποδο σουτ – ψαλίδι υποχρεώνει τον έμπειρο Νούσια να μπλοκάρει.
29΄: Ωραίο δυνατό σουτ του Φώτη Γκουντρουμπή και ο τερματοφύλακας του Αμπελώνα Παπαγιάννης μπλοκάρει.
30΄: Ευκαιρία για τον ΠΟΕ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ διώχνει σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Αμπελώνα.
45΄: Διαμαρτυρίες των Ελασσονιτών για φάση – περίπτωση πέναλτι(ανατροπή παίκτη), που δεν έδωσε ο διαιτητής.
46΄: Ευκαιρία για τον ΠΟΕ, όταν σουτ του Κρίτσα απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Αμπελώνα.
47΄: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ξεφεύγει ο Τόλιος και το σουτ-πλασέ που επιχειρεί αποκρούει σωτήρια ο πολύ καλός Παπαγιάννης.
53΄: Δυνατό μακρινό σουτ του Καραγκούνη και ο τερματοφύλακας του Αμπελώνα μπλοκάρει.
57΄: Ωραία προσπάθεια του ΠΟΕ, αλλά το σουτ του Φώτη Γκουντρουμπή το αποκρούει ο πορτιέρο του Αμπελώνα.
63΄: Σουτ του Μπίκου του Αμπελώνα φεύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Νούσια.
72΄: Σουτ του Τόλιου υποχρεώνει τον Παπαγιάννη να μπλοκάρει σωτήρια, πέφτοντας.
83΄: Από αριστερά, ωραία προσπάθεια των γηπεδούχων, η μπάλα φτάνει στον προωθημένο Φλώρο, που σουτάρει, αποκρούει προσωρινά ο τερματοφύλακας Παπαγιάννης και ο καραδοκών Φώτης Γκουντρουμπής με κοντινό σουτ προωθεί τη μπάλα στο πλεκτό της εστίας των φιλοξενουμένων, γράφοντας το 1-0, μέσα σε πανηγυρισμούς.
90΄: Ευκαιρία για τον Αμπελώνα, όταν έξυπνο ψηλοκρεμαστό σουτ αποκρούεται σωτήρια σε κόρνερ την τελευταία στιγμή από τον τερματοφύλακα Νούσια, που πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα, δείχνοντας την κλάση του.

Από την ομάδα του ΠΟΕ, ξεχώρισαν οι Φλώρος, Κρίτσας, Γκουντρουμπής Φώτης, Στάθης. Από τους φιλοξενουμένους, καλύτερος ήταν ο τερματοφύλακας Παπαγιάννης.

Δεν απέφυγε τα λάθη η διαιτησία των κ.κ. Καραντώνη, Καραγκιοζόπουλου, Παρασίου(Σ.Δ. Ημαθίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ(Νίκος Φώλλας): Νούσιας, Γκουντρουμπής Λάζ., Κρίτσας, Φλώρος, Κουμπούρας, Στάθης, Μουρατίδης(76΄ Λέτσιος), Καραγκούνης(78΄ Σισμανίδης), Γκουντρουμπής Φώτης, Τόλιος(86΄ Ζηρδέλης), Σκλάβος.

ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ(Βασίλης Νάρης): Παπαγιάννης, Μαυρίδης, Τζαρτζάνης, Κομισόπουλος, Μπουρουζίκας, Μπίκος, Τσιάλτας(61΄ Σιαμαντούρας), Πασχαλίδης, Βούκιας(67΄ Λάϊος), Αλεξανδρής, Δημολιός.

Add Comment