Δίκτυο Περραιβία: Σημαντική η πρωτοβουλία Καραλαριώτου για πίστα Καλλιθέας

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» δέχτηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση της πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ Ρ.Καραλαριώτου ,να προχωρήσει στη διαμόρφωση της πίστας και των υπόλοιπων υποδομών στη πίστα moto-cross στην Καλλιθέα Ελασσόνας ,οι οποίες είναι ανενεργές εδώ και χρόνια ,ενώ κατά το παρελθόν έχουν φιλοξενήσει ακόμα και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Το έργο της διαμόρφωσης και ολοκλήρωσης της πίστας moto – cross είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή της Ελασσόνας ,δεδομένου ότι μπορεί να την καταστήσει σημείο αναφοράς για χιλιάδες επισκέπτες ,γι’ αυτό και πρέπει οι όποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να έχουν στόχο τη μετατροπή τους σε πίστα υψηλών προδιαγραφών ,με διεθνείς προδιαγραφές.

Είναι δεδομένο ότι η θαυμάσια αυτή πρωτοβουλία της Π.Ε. Λάρισας ,που δίνει μια ακόμα ηχηρή απάντηση στο ενδεχόμενο εξόρυξης του Λιγνίτη στην περιοχή ,θα συμβάλει στην ανάδειξη της επαρχίας Ελασσόνας ως τόπου προορισμού για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι οποίοι όχι μόνο θα μπορούν να προπονούνται όλο το χρόνο στις ειδικά σχεδιασμένες πίστες, αλλά και θα συμμετέχουν σε αγώνες υψηλού επιπέδου. Με αυτό τον τρόπο θα αναδειχθούν οι μοναδικές φυσικές ομορφιές της επαρχίας Ελασσόνας και του Ολύμπου ,με ότι αυτό συνεπάγεται για μια πανέμορφη περιοχή ,που παράγει μοναδικά και πολυβραβευμένα τοπικά προϊόντα ,όπως είναι η φέτα Ελασσόνας, το αρνάκι-κατσικάκι,μοναδικό βιολογικό οίνο,γεωργικά προϊόντα ,που κατακτούν γρήγορα νέες αγορές και γίνονται ανάρπαστα εντός και εκτός Ελλάδος .

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με την ανάπτυξη ορεινών δραστηριοτήτων και αθλημάτων βουνού στον Θεσσαλικό Όλυμπο ,καθιστώντας την περιοχή ως τον αγαπημένο τόπο προορισμού των αθλητών βουνού, απ’ όλο τον κόσμο .
Για τον λόγο αυτό ,σε συνεργασία με τους Συλλόγους-Μέλη του υλοποιεί δράσεις που αφορούν την ορεινή ποδηλασία ,την ορειβασία ,την αναρρίχηση ,τον ιππικό τουρισμό , τον αγροτουρισμό , την ανάδειξη της μοναδικής ομορφιάς του Θεσσαλικού Ολύμπου ,ταξιδεύοντας εικόνες του μυθικού βουνού σε όλο τον κόσμο(1ο Ιστορικό Ράλι Κλασσικών Οχημάτων ΟΛΥΜΠΟΣ,Πανελλήνιες συναντήσεις,ημερίδες ,ενδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα κ.ά. στις οποίες ,μάλιστα ,η Π.Ε. Λάρισας ,πάντα, είναι αρωγός

Γι’ αυτό ,το Δίκτυο έχει κάθε λόγο να επικροτεί την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας -Π.Ε. Λάρισας και προφανώς θα συμβάλει, με όλες τις δυνάμεις του ,όπως πάντα, στην πλήρη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της πίστας της Καλλιθέας μέσα από τους ιδιαίτερα δραστήριους Συλλόγους της περιοχής.
Επίσης ,τονίζει ότι η θετική αυτή πρωτοβουλία της Περιφέρειας θα πρέπει να συνδυαστεί άμεσα και με άλλες παρεμβάσεις στην περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου ,όπως είναι η ολοκλήρωση του Ορειβατικού Κέντρου στον Κοκκινοπηλό (αναμένεται η παραχώρηση από το Υπουργείο Παιδείας) ) ,η κατασκευή τριών ορειβατικών καταφυγίων και χώρου απογείωσης αεροπτεριστών διεθνών προδιαγραφών στον Θεσσαλικό Όλυμπο , που το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και η τοπική κοινωνία , από καιρό, έχει θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων και διεκδικεί ,προκειμένου τα έργα αυτά να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ με πρωτοβουλία της Περιφέρειας .
Τονίζει ,τέλος, ότι η συνεργασία όλων των Φορέων,ο συντονισμός των δράσεων και το όραμα ,για μια -μοναδικής ομορφιάς -περιοχή ,όπως είναι ο Θεσσαλικός Όλυμπος , με πρωτοβουλία της Περιφέρειας ,μπορεί να φέρει εξαιρετικά αναπτυξιακά αποτελέσματα.

Add Comment