45 άτομα στο πρόγραμμα του ΚΠΕ για τα αρωματικά φυτά

Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας οργάνωσε μονοήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα ενηλίκων 9 ωρών με θέμα «Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και αειφορική διαχείρισή τους». Η κύρια επιδίωξη του προγράμματος ήταν η γνωριμία, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού επάνω στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της χώρας μας και οι χρήσεις τους, καθώς και η προσέγγισή τους μέσα από το πνεύμα της αειφορικής διαχείρισης του περιβάλλοντος. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ελασσόνα (κτήριο Πνευματικού Κέντρου), καθώς και σε πεδίο του Δήμου Ελασσόνας, ώρες 09.00-18.30.
Στο περιεχόμενο του προγράμματος περιλαμβάνονταν θέματα, όπως οικολογία των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, αξιοποίηση και προστασία τους, συστηματική καλλιέργεια, επεξεργασία και εμπορία των φυτών, συμβολή τους στην ποιότητα ζωής, μελέτες περίπτωσης που αφορούν σε προϊόντα του Ολύμπου και του Πηλίου κλπ.
Η ανάπτυξη του επιμορφωτικού προγράμματος τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας και υποστηρίχθηκε από διάφορους τοπικούς εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς, όπως ο ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ, ο Δήμος Ελασσόνας κ.ά.
Στο επιμορφωτικό πρόγραμμα συμμετείχαν 45 ενήλικοι της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας. Στις εργασίες του προγράμματος παρέστησαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ελασσόνας κ. Τσούτσος Ιωάννης και η Δασάρχης Ελασσόνας κα Φτίκα Ζωή.

Παράλληλα, το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης σε συνεργασία με το «Πολιτιστικό Προξενείο» και το «Δίκτυο Περραιβία για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό» θα οργανώσει επιμορφωτική ημερίδα ενηλίκων με θέμα «Περιβάλλον και Κινηματογράφος, Ενέργεια και Κλιματικές Αλλαγές, Ανθρωπογενές περιβάλλον και αειφόρος διαχείριση». Το περιεχόμενο της ημερίδας αναφέρεται σε θέματα, όπως συμβατικές και εναλλακτικές πηγές ενέργειας, περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την καύση ορυκτών καυσίμων, κλιματικές αλλαγές και υποβάθμιση περιβάλλοντος, κινηματογράφος και περιβάλλον κ.ά. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 (ώρες 17.00 – 21.00) στο χώρο του ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελασσόνας. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στην ημερίδα θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας (http://thess.pde.sch.gr/kpe) και να τη στείλουν είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση email: kpe@thess.pde.sch.gr) είτε με φαξ (24930-29570) έως τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012.

* Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EΝΗΛΙΚΕΣ» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων.

Add Comment