Στην Αντιπεριφέρεια αγρότες του Παλαιοκάστρου για άρδευση καλλιεργειών

Με αίτημα την κατασκευή υπόγειου αγωγού προκειμένου να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα άρδευσης που ταλανίζει τις καλλιέργειές τους, επισκέφτηκαν χθες το πρωί την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου ο πρόεδρος και μέλη της Τ.Κ. Παλαιοκάστρου Ελασσόνας.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή συνάντηση ο πρόεδρος κ. Γεώργ. Γκουτζέλας μετέφερε στην αντιπεριφερειάρχη ένα χρόνιο αίτημα 30 περίπου μικροκαλλιεργητών της περιοχής τονίζοντας ότι στο δυτικό τμήμα του Παλαιοκάστρου υπάρχει μία έκταση 200 περίπου στρεμμάτων η οποία δεν αρδεύεται από την υπάρχουσα δεξαμενή, διότι δεν έγινε η προέκταση της γραμμής άρδευσης κατά την αρχική εγκατάσταση.
Ο κ. Γκουτζέλας ζήτησε να εγκριθεί η κατασκευή των απαιτούμενων έργων, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της άρδευσης για να βελτιωθούν οι καλλιέργειες των κατοίκων του χωριού, αλλά και να μπορούν οι αγρότες να προγραμματίσουν την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.
Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου δήλωσε: «Η προέκταση της γραμμής άρδευσης στο Παλαιόκαστρο είναι για εμάς έργο ιδιαίτερα σημαντικό, αφού η κατασκευή του θα εξυπηρετήσει περίπου 200 στρέμματα και θα ανακουφίσει τουλάχιστον 30 μικροκαλλιεργητές της περιοχής. Παρόλη την οικονομική δυσχέρεια που βιώνουμε ως Περιφέρεια, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στο πλευρό των αγροτών της περιοχής μας που στηρίζονται στη γεωργία για να επιβιώσουν. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα σε έργα υποδομών και κυρίως σε έργα διαχείρισης υδάτινων πόρων, τα οποία αποτελούν μοχλό ανάπτυξης για την γεωργία της περιοχής μας».
Η αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα εντάξει το έργο στο επόμενο Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Στη χθεσινή συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης τα μέλη της Τ.Κ. Παλαιοκάστρου κ. Γ. Δόλγυρας, Αστ. Στεργίου, Γ. Λιάκος και Ιωάν. Καραϊσκος.

Add Comment