Νεκρός σε τροχαίο 58χρονος Ελασσονίτης

«ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ» ΣΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Ελασσόνας.
Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε προχθές στις 11.30 το βράδυ, 58χρονος Ελασσονίτης, που στο 33ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης(…στις πρώτες ανηφόρες – στροφές της Μελούνας),κινούμενος με το Ι.Χ. του, μάρκας BMW, με κατεύθυνση από Ελασσόνα προς Λάρισα, άγνωστο πως, εξετράπη της πορείας του προς τα δεξιά του δρόμου και προσέκρουσε στο παρακείμενο προστατευτικό κιγκλίδωμα(«μπάρα»). Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του.
Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Δημ. Παλιοδήμο, κάτοικο Ελασσόνας, 58 χρονών, επαγγελματία οδηγό.
Ο Ντίνος Παλιοδήμος, αγαπητός και άτομο της Ελασσονίτικης «πιάτσας», βιοπαλαιστής, ασχολήθηκε με τις μεταφορές προϊόντων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό με τον αδελφό του(που «έφυγε» πριν χρόνια από καρδιακό επεισόδιο). Με πολλά χρόνια και μεγάλη εμπειρία στο τιμόνι, ιδίως σε βαρέα οχήματα(νταλίκες, φορτηγά).
Ο άτυχος 58χρονος αφήνει πίσω την γυναίκα του, την κόρη του(που σπουδάζει δημοσιογραφία στην Αθήνα) και την ηλικιωμένη μητέρα του.
Το τραγικό νέο του αιφνίδιου θανάτου από τροχαίο του γνωστού Ελασσονίτη οδηγού «απλώθηκε» γρήγορα σε όλη την πόλη και την γύρω περιοχή, ενώ χθες, στα «στέκια» της πόλης, το αιφνίδιο τέλος …από τροχαίο δυστύχημα ενός οδηγού με χιλιάδες χιλιόμετρα δρόμων στο ενεργητικό του, ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Ελασσονίτης οδηγός κατευθυνόταν στον Τύρναβο και βρέθηκε σε «στέκια» της πλατείας Βαροσίου και της κεντρικής πλατείας, λίγο πριν φύγει για την τελευταία του βόλτα. Ακόμη, έγκυρες πληροφορίες κάνουν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου που είχε ο Ντίνος με συνάδελφο και φίλο του, ελάχιστα λεπτά πριν συμβεί η μοιραία στιγμή. Ο φίλος του, του υπενθύμισε να προσέχει ιδιαίτερα στο δρόμο, αφού ψιλόβρεχε και ο δρόμος ήταν επικίνδυνος.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ελασσόνας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.
Τραγικές λεπτομέρειες: Στο σημείο του δυστυχήματος υπάρχει «εικονοστάσι», στη μνήμη Ελασσονίτισσας που «έφυγε» από τη ζωή σε τροχαίο πριν λίγα χρόνια, στην ίδια τοποθεσία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η οικογένεια του εκλιπόντος έχασε πριν 2 μήνες κοντινό συγγενικό της πρόσωπο.
Το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο Ντίνο είπαν χθες, στις 3 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου(…πανηγυρίζει χθες και σήμερα), μέσα σε ατμόσφαιρα οδύνης και συγκίνησης και υπό συνεχή βροχή, η οικογένεια του, συγγενείς, πολλοί φίλοι του, δεκάδες επαγγελματίες και συνάδελφοι του οδηγοί, και πολύς κόσμος από την Ελασσόνα και όχι μόνο.

Add Comment