Παρουσίασε τα αποτελέσματα της Κοινωφελούς Εργασίας

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ

Σε μια ανοιχτή συγκέντρωση και μετά από Δημόσια Πρόσκληση του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , έγινε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 ,στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας ,η παρουσίαση των εργασιών και των αποτελεσμάτων από την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ,που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο τέλος Οκτ. 2012, από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ».
[wpg_thumb]
Τόσο το Δίκτυο, που ήταν ο Δικαιούχος του Προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας ,με συμπράττοντα Φορέα τον Δήμο Ελασσόνας αλλά και όλοι οι Σύλλογοι-Μέλη του ,είχαν μια σπουδαία ευκαιρία να προσφέρουν σημαντικό έργο για την περιοχή Ελασσόνας και αυτό έκαναν με τον καλύτερο τρόπο,.
Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία του Δικτύου και κατά συνέπεια όλων των συλλόγων – μελών του για τους οποίους το Δίκτυο, πρώτιστα, ενδιαφέρεται ,αποδεικνύοντας τον σπουδαίο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ΜΚΟ στη διαφάνεια ,την αξιοκρατία και τη σωστή αξιοποίηση των πόρων.
Σημειώνεται ότι όλες οι διαδικασίες που τηρήθηκαν για την επιλογή των 36 ανέργων ,διακρίθηκαν από απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία ,η ,δε, επιλογή ,έγινε σύμφωνα με τα κριτήρια ΑΣΕΠ, όρο που ,από την πρώτη στιγμή ,ζήτησε το Δίκτυο από την Πολιτεία, ενώ υπήρξε πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, για όλους .

Το Δίκτυο , που έδωσε μεγάλο αγώνα για να διεκδικήσει τους Κοινοτικούς αυτούς πόρους (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και να αυξήσει την απασχόληση στην περιοχή ,ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, εγγυήθηκε τη λειτουργία όλων των διαδικασιών, κατά υποδειγματικό τρόπο και έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη όλων των Ενεργών Πολιτών ,τους οποίους εκπροσωπεί και τιμά .
.
Σημειώνεται ,δε, ότι το Δίκτυο ,πραγματοποίησε ,την πρώτη μέρα υλοποίησης του Προγράμματος , Ημερίδα για τους απασχολούμενους με θέμα την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εκπαίδευσή τους ,μέσα από τη συμμετοχή τους σε Ημερίδες και Συνέδρια ,όπως ,επίσης και τη συνεργασία τους με διάφορες Υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα( Δασαρχείο,Εφορίες Αρχαιοτήτων και Βυζαντινών Μνημείων, Περιφέρεια ,Δήμους κ.ά).

Παρουσίαση του Έργου από τους εργαζόμενους

Τα Στελέχη του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (Συντονιστές:Κ. Σκριάπας, Κ. Φουρκιώτης , Ν. Γάτσας -νομ. Σύμβουλος) ,όπως και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα , παρουσίασαν τις 4 δράσεις του προγράμματος, που υλοποιήθηκαν από 1 Ιουνίου έως 31 Οκτ. 2012.
Ειδικότερα οι δράσεις που υλοποιήθηκαν είναι οι εξής:
ΔΡΑΣΗ 1:
Ψηφιοποίηση πολιτιστικού αποθέματος αρχειακού υλικού σωματείων της περιοχής (εφημερίδων, περιοδικών, φωτογραφιών κ.α.)
ΔΡΑΣΗ 2:
Ηλεκτρονική καταγραφή για ανάδειξη των μνημείων – Δημιουργία ιστοσελίδας
ΔΡΑΣΗ 3 :
Νέοι – παράδοση & τέχνες
ΔΡΑΣΗ 4 :
Ανάδειξη φυσικών μνημείων – διαμόρφωση χώρων –- Ενίσχυση εθελοντισμού
Οι ωφελούμενοι που παρουσίασαν τα αποτελέσματα για κάθε ομάδα είναι οι εξής: βιβλιοθηκονόμων κ.Ευαγγελία Τσακνάκη,αρχαιολόγων κ.Παπαξάνθη Δέσποινα, ιστορικών κ.Ολυμπία Μπέλλη, γυμναστών κ.Δημήτρης Κιτσιούλης, τοπογράφων κ.Δημήτρης Τζιουμακλής, δασολόγων-περιβαλλοντολόγων κ.Ελένη Βαλαή, πληροφορικήςκ. Άννα Κελεπούρη, ζωγραφικής-θεάτρουκ. Θεοδώρα Μουκούλη και δημιουργίας ιστοσελίδας κ. Θανάσης Αδάμου.

Σύμφωνα με τα Μέλη του ΔΣ ,αλλά και του προέδρου του Δικτύου κ. Κων. Σκριάπα «οι σκοποί που ήταν να απασχοληθεί πλήρως το ανθρώπινο δυναμικό, να δοθεί δημιουργική απασχόληση σε κάθε έναν από τους 36 εργαζόμενους,σε ένα καλό εργασιακό περιβάλλον και να παραχθεί ένα σημαντικό πολιτιστικό ή και αναπτυξιακό αποτέλεσμα για τον τόπο και τους συλλόγους της περιοχής, επιτεύχθηκαν , ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε μια σχέση εμπιστοσύνης της εθελοντικής οργάνωσης με τους εργαζόμενους ,με τους οποίους η συνεργασία του Δικτύου θα συνεχιστεί και στο μέλλον .
Σημειώνεται ,δε ,ότι σκοπός του Δικτύου ,ήταν οι εργαζόμενοι αυτοί να αποκτήσουν την απαραίτητη εργασιακή ,αλλά και επιστημονική εμπειρία ,έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τον εργασιακό τους βίο , με περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες».
Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ευχαριστεί δημόσια τον Δήμο Ελασσόνας ,το Επιμελητήριο Λάρισας ,τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας και τον Πρόεδρό του κ. Δημ. Οικονόμου , την ΑΕΝΟΛ Α.Ε, το Δασαρχείο Ελασσόνας, τις Εφορίες Αρχαιοτήτων και Βυζαντινών Μνημείων Λάρισας,την Περιφέρεια Θεσσαλίας ,την Ι.Μ. Ελασσόνας και όλους εκείνους που στήριξαν την πρωτοποριακή αυτή προσπάθεια του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» για την απασχόληση νέων ανέργων στην περιοχή, αξιοποιώντας πόρους της Ευρωπαϊκής ένωσης και μόνο.

Add Comment