Μουσική εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

Υπάρχουν μερικά γεγονότα στο πέρασμα των χρόνων, που θέλοντας και μη, αλλάζουν τον ρου της ιστορίας. Η θύμησή τους ή η λήθη τους εξαρτώνται από μας τους ίδιους. Για κάποιους είναι γεγονότα μέσω των οποίων, τους δίνεται η ευκαιρία για κάποιο χαλάρωμα από την εργασία τους , ενώ για άλλους ευκαιρία να τιμήσουν αυτούς που αγωνιστήκανε για την ελευθερία, την δικαιοσύνη, για το δικαίωμα στην παιδεία.
Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και γενικότερα ο αγώνας των Ελλήνων ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου, άλλαξαν τον ρου της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Για αυτόν τον αγώνα των Ελλήνων, η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας και ο Πνευματικός & Κοινωνικός Σύλλογος Ελασσόνας «Περραιβία» , παρουσιάζουν μια ειδική βραδιά – αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με τίτλο «Ο δρόμος είχε την δική του ιστορία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 7.30 μ.μ. στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη».

Ο Δημήτρης Τσιαβές και η Ευλαμπία Ντούλα , θα ενώσουν τις φωνές τους, με τη συνοδεία των Γιάννη Γκόγκο στο μπουζούκι, Λάζαρο Μπίσμπα στο πιάνο, Αντώνη Νάτσιο στην κιθάρα, Χρήστο Γελαδάρη στο μπάσο και Κώστα Χαμπίμπη στα τύμπανα, πάνω στις μοναδικές μελωδίες των μεγάλων ελλήνων συνθετών που μεγαλούργησαν στο ελληνικό τραγούδι με αφορμή τα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα από το πραξικόπημα του 1967 και μετά. Ένα αφιέρωμα στο τραγούδι που γεννήθηκε στη διάρκεια της επταετίας, γιγαντώθηκε τη δεκαετία του 70 και άφησε έντονο τον απόηχο του στους τραγουδοποιούς της νεότερης γενιάς. Για να θυμηθούμε πως αντέδρασε ο καλλιτεχνικός και πνευματικός κόσμος εκείνης της περιόδου . Αλήθεια έχουν σημασία αυτά τα τραγούδια σήμερα; Πόσο πολύ ή όχι αντιδρούμε στο άκουσμά τους. Συμπράττουν τα παιδιά της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας που θα μας παρουσιάσουν ένα μικρό αφιέρωμα στα γεγονότα εκείνης της εποχής.

Άραγε το πολυτεχνείο ζει, σήμερα; Το ερώτημα θα τεθεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 , από την ΛΑ.Ε.Ε. και το σύλλογο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» . Απάντηση, η συμμετοχή όλων μας. Γιατί κάποιοι τολμούν σήμερα.

Add Comment