Παρουσίαση αποτελεσμάτων Κοινωφελούς Εργασίας

στο Δημαρχείο Ελασσόνας την Κυριακή 11/11/2012
Απασχολήθηκαν 36 άνεργοι επί 5 μήνες

Δημόσια παρουσίαση των εργασιών και των αποτελεσμάτων από την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ,που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο τέλος Οκτ. 2012, θα κάνει το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , την ερχόμενη Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11.00 το πρωΐ ,στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας.
Τόσο το Δίκτυο, που ήταν ο Δικαιούχος του Προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας ,με συμπράττοντα Φορέα τον Δήμο Ελασσόνας αλλά και όλοι οι Σύλλογοι-Μέλη του ,είχαν μια σπουδαία ευκαιρία να προσφέρουν σημαντικό έργο για την περιοχή Ελασσόνας και αυτό έκαναν με τον καλύτερο τρόπο,.
Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία του Δικτύου και κατά συνέπεια όλων των συλλόγων – μελών του,(ελάχιστες είναι οι Εθελοντικές Οργανώσεις από όλη τη Θεσσαλία που έχουν την αναγκαία Διαχειριστική Επάρκεια) για τους οποίους το Δίκτυο, πρώτιστα, ενδιαφέρεται.
Σημειώνεται ότι όλες οι διαδικασίες που τηρήθηκαν για την επιλογή των 36 ανέργων ,διακρίθηκαν από απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία ,η ,δε, επιλογή ,έγινε σύμφωνα με τα κριτήρια ΑΣΕΠ, όρο που ,από την πρώτη στιγμή ,ζήτησε το Δίκτυο από την Πολιτεία.
Το Δίκτυο , που έδωσε μεγάλο αγώνα για να διεκδικήσει τους Κοινοτικούς αυτούς πόρους (ΕΚΤ) και να αυξήσει την απασχόληση στην περιοχή ,ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, εγγυήθηκε τη λειτουργία όλων των διαδικασιών κατά υποδειγματικό τρόπο και έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη όλων των Ενεργών Πολιτών ,τους οποίους εκπροσωπεί και τιμά .

Παρουσίαση του Έργου από τους εργαζόμενους

Στελέχη του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα , θα παρουσιάσουν τις 4 δράσεις του προγράμματος, που υλοποιήθηκαν από 1 Ιουνίου έως 31 Οκτ. 2012.
Ειδικότερα οι δράσεις που υλοποιήθηκαν είναι οι εξής:
ΔΡΑΣΗ 1:
Ψηφιοποίηση πολιτιστικού αποθέματος αρχειακού υλικού σωματείων της περιοχής (εφημερίδων, περιοδικών, φωτογραφιών κ.α.)
Απασχολήθηκαν 2 Ιστορικοί/Αρχαιολόγοι ,2 Τεχνικοί πληροφορικής, 2 Βιβλιοθηκονόμοι και 2 Χειριστές Η/Υ .

ΔΡΑΣΗ 2:
Ηλεκτρονική καταγραφή για ανάδειξη των μνημείων – Δημιουργία ιστοσελίδας
Απασχολήθηκαν 2 Αρχαιολόγοι ή Ιστορικοί, . 2 Τεχνολόγοι τοπογράφοι . 2 Χειριστές Η/Υ ,1 Φωτογράφος και 1 Σχεδιαστής Ιστοσελίδας.

ΔΡΑΣΗ 3 :
Νέοι – παράδοση & τέχνες
Απασχολήθηκαν 4 Γυμναστές ,1 Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών και 1 καθηγήτρια Μουσικής/Θεάτρου,

ΔΡΑΣΗ 4 :
Ανάδειξη φυσικών μνημείων – διαμόρφωση χώρων –- Ενίσχυση εθελοντισμού
Απασχολήθηκαν 2 Δασολόγοι2 Δασοπόνοι / Μηχανικοί περιβάλλοντος και 10 Τεχνίτες

Μέριμνα του Δικτύου ήταν να απασχοληθεί πλήρως το ανθρώπινο δυναμικό, να δοθεί δημιουργική απασχόληση σε κάθε ένα από τα 36 αυτά άτομα και να παραχθεί ένα σημαντικό πολιτιστικό ή και αναπτυξιακό αποτέλεσμα για τον τόπο και τους συλλόγους της περιοχής.
Νέα συνεργασία του Δικτύου με το Υπουργείο Πολιτισμού
Μια ακόμα μεγάλη προσπάθεια του Δικτύου «Περραιβία» για τη μείωση της ανεργίας ,ιδιαίτερα των νέων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η συνεργασία του Δικτύου με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού είναι γεγονός.
Ένα καινούριο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά στον πολιτισμό, πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα απασχολώντας πανελλαδικά περί τους 1.650 ανέργους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των πρώτων 14 μη κυβερνητικών οργανώσεων, που έχουν επιλεγεί και μάλιστα πρώτη σε σειρά βαθμολογίας ,είναι το “Δίκτυο Περραιβία”.
Ήδη ,έχουν ενταχθεί οι δράσεις που προβλέπουν την πρόσληψη 118 ανέργων ,για διάρκεια εργασίας 7 μηνών,σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία των Νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, οι οποίες είχαν προταθεί από το “Δίκτυο Περραιβία”, στο πλαίσιο της σχετικής προκήρυξης για την υλοποίηση δράσεων στις περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας. με συμπράττοντες φορείς τις Εφορείες Αρχαιοτήτων ΙΕ’ ΕΠΚΑ, 7η ΕΒΑ, ΛΔ’ ΕΠΚΑ και 19η ΕΒΑ.

Add Comment