Συνάντηση Ελασσονίτη βουλευτή με Μπαρακ Ομπάμα!

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΤΟΜ ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗ
ΟΜΠΑΜΑ: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ»
Του Γιάννη Μουκίδη

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάρακ Ομπάμα, για τη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου, ο πρόεδρος των Η.Π.Α. επισκέφτηκε την πολιτεία του New Hampshire. Εκεί έγινε θερμά δεκτός από τον ομογενή βουλευτή των Δημοκρατικών της πολιτείας του New Hampshire Τομ Κατσιαντώνη. Ο γνωστός Ελληνοαμερικάνος βουλευτής, ο οποίος κατάγεται από την Ελασσόνα, υποδέχτηκε εγκάρδια τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και τον συνεχάρη για τη μέχρι τώρα πορεία του.
[wpg_thumb]
Ακολούθησε ολιγόλεπτη συνομιλία των δύο ανδρών, όπου αναφέρθηκε στον κ. Ομπάμα το πρόβλημα της Ελλάδας, η οικονομική κρίση και η ανεργία που πλήττει τους Έλληνες. Ο κ. Κατσιαντώνης ζήτησε από τον πρόεδρο των Η.Π.Α. να συμβάλει έτσι ώστε η αξιολόγηση της πορείας της οικονομίας της Ελλάδας τόσο από το ΔΝΤ όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι θετική, αλλά και να βοηθήσει για την ομαλή έξοδο αυτής, από την κρίση. Ο ίδιος ο κ. Ομπάμα αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα και παρότρυνε τους Έλληνες να προσπαθήσουν ακόμη πιο πολύ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και να δείχνουν εμπιστοσύνη στα δικά τους μέσα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει πρώτα εσείς οι Έλληνες να βοηθήσετε τους εαυτούς σας…». Κλείνοντας την σύντομη κουβέντα, υποσχέθηκε να βοηθήσει στην ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών σε επενδυτικό επίπεδο και ευχαρίστησε τον ομογενή βουλευτή για τη στήριξη που δίνει στο κόμμα των Δημοκρατικών η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, αλλά και να επισκεφτεί την πολιτεία του New Hampshire σύντομα.
Τέλος, να σημειωθεί πως ο ομογενής βουλευτής των Δημοκρατικών Τομ Κατσιαντώνης επισκέπτεται τακτικά την Ελασσόνα, όπου διαμένει η μητέρα του, καθώς και συγγενείς και φίλοι του.

Add Comment