Τον βηματισμό του ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

Τον βηματισμό του ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ της Επαρχίας Ελασσόνας, μετά και την πρόσφατη ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποίησε στο κέντρο «Φαντασία» η Επαρχιακή Επιτροπή Ελασσόνας του ΣΥΡΙΖΑ, μια συνέλευση που δεν είχε την αναμενόμενη συμμετοχή του κόσμου, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο και από όσους πήραν το λόγο στην όλη διαδικασία, και βέβαια προβλημάτισε.
Αρχικά, ο συντονιστής γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής Ελασσόνας κ. Θεόδ. Τζιώλας έκανε σύντομη αναφορά στα τοπικά πολιτικά «δρώμενα» τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά, μετά τις τελευταίες εκλογές. Από την πολύ δύσκολη θέση που ήμασταν, σήμερα σε όλα τα χωριά της περιοχής μας υπάρχει κόσμος που στήριξε, που έδωσε μάχες, με πολύ καλά αποτελέσματα. Μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εκλογικής μάχης, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει αύξηση 104%, κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο. Ίσως, ενόψει και των ερχόμενων δημοτικών εκλογών, πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά τη δημιουργία και συγκρότηση ενός δυνατού ανοιχτού δημοτικού ψηφοδελτίου. Δεν μας ενδιαφέρει το στενά κομματικό ψηφοδέλτιο. Να δημιουργηθούν μικροί πυρήνες – ομάδες στα χωριά μας για να προετοιμαστεί κάτι καλό…».
[wpg_thumb]
Μιλώντας η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηρώ Διώτη υπογράμμισε, ανάμεσα στα άλλα: «Η επίσκεψη της Μέρκελ ήταν μια κακοπαιγμένη παράσταση. Αυτή η τεχνητή κυβέρνηση δεν θα κρατήσει, θα πέσει! Υπάρχει σοβαρή κρίση. Η επίσκεψη Μέρκελ σηματοδοτεί και κάτι άλλο: από την πρώτη μέρα προχωρούν σε παράνομες αποφάσεις. Συζητάμε ξανά το άνοιγμα λιγνιτικών μονάδων και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για το σοβαρό θέμα του λιγνίτη. Φοβούνται ότι έχουν πειραχτεί οι λίστες της Λαγκάρντ. Δεν πάει άλλο με τις περικοπές μισθών. Παίζεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Το δικό μας χρέος είναι να σταματήσουμε αυτή την πολιτική που βιώνουμε σήμερα. Πρέπει να φτιάξουμε τα πόδια, με οργάνωση και αυτοοργάνωση του κόσμου για να μπορεί να έχει στηρίγματα. Ο κόσμος δεν «μασάει» πια. Η αυτοοργάνωση του κόσμου είναι το κλειδί για πιο ευρύ σχήμα για τις πολιτικές που έρχονται…».
Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Πέτρος Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε σε διαδικαστικά θέματα για την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, καθώς και στη διαδικασία εγγραφής μελών(…ξαναεγγράφονται όλοι) και της δημιουργίας της Τοπικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ. «Παρατηρείται πως ένας κόσμος που μας στήριξε και μας ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές, δεν θέλει ακόμα να στρατευθεί μαζί μας σε προβλήματα της τρέχουσας καθημερινότητας. Ίσως δεν θέλει να εκτεθεί. Υπάρχει, σίγουρα, προβληματισμός και απορίες τοπικού και γενικού χαρακτήρα. Είναι ανάγκη να λειτουργήσουμε με κοινωνικούς σχηματισμούς. Να υπάρχει ένα δίχτυ αλληλεγγύης. Η κρίση βαθαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να σηκώσει στις πλάτες του ολοένα και μεγαλύτερο βάρος…», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παρισταμένους, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ανοιχτή συνέλευση της Ελασσόνας, το παρών έδωσαν και οι υποψήφιοι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Γιώργος Γκόγκος, Νέστορας Αντωνίου, Κρυσταλλία Μακατού, Γιάννης Μπατσίλας.

Add Comment