Υπουργός αναπληρωτής επί των Οικονομικών ορκίστηκε σήμερα 17 Ιουνίου 2011 ο βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Δήμο Ελασσόνας, αναβαθμιζόμενος από τη θέση του Υφυπουργού στο ίδιο Υπουργείο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΦΙΛ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ

Ο Φίλιππος Σαχινίδης γεννήθηκε το 1963 και  μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου τελείωσε το Λύκειο.

Σπούδασε  Οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης (Queens College) και απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Έλαβε υποτροφία από το Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών της Μεγάλης Βρετανίας.

Την περίοδο 1991 -1994, δίδαξε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (Σχολή Διοίκησης).

Είναι Τραπεζικό Στέλεχος. Ξεκίνησε την  επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών  και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Σημίτη.

Υπήρξε  Πρόεδρος Επιτροπής «Απασχόληση: Κίνδυνοι, Προκλήσεις, Προοπτικές» και μέλος  της Επιτροπής «Κράτος-Αγορά και  Παροχή Δημόσιων Αγαθών», του ΙΣΤΑΜΕ.

Στις  εκλογές του 2007 εξελέγη Βουλευτής Λάρισας. Την περίοδο 2007 – 2009 ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.

Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στις  εκλογές του 2009 επανεξελέγη Βουλευτής και ανέλαβε Υφυπουργός Οικονομικών.

Έχει  αναπτύξει πλούσιο συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους, στον περιοδικό  τύπο και σε εφημερίδες.

Είναι παντρεμένος με τη Ράνια Καραγεώργου  από το 1990 και έχει ένα γιο 18 ετών, το Δημήτρη.

Θέματα #Λάρισα #ΠΑΣΟΚ #Σαχινίδης #Υπουργός