Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ο Ελασσονίτης Φιλ. Σαχινίδης

Υπουργός αναπληρωτής επί των Οικονομικών ορκίστηκε σήμερα 17 Ιουνίου 2011 ο βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Δήμο Ελασσόνας, αναβαθμιζόμενος από τη θέση του Υφυπουργού στο ίδιο Υπουργείο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΦΙΛ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ

Ο Φίλιππος Σαχινίδης γεννήθηκε το 1963 και  μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου τελείωσε το Λύκειο.

Σπούδασε  Οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης (Queens College) και απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Έλαβε υποτροφία από το Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών της Μεγάλης Βρετανίας.

Την περίοδο 1991 -1994, δίδαξε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (Σχολή Διοίκησης).

Είναι Τραπεζικό Στέλεχος. Ξεκίνησε την  επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών  και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Σημίτη.

Υπήρξε  Πρόεδρος Επιτροπής «Απασχόληση: Κίνδυνοι, Προκλήσεις, Προοπτικές» και μέλος  της Επιτροπής «Κράτος-Αγορά και  Παροχή Δημόσιων Αγαθών», του ΙΣΤΑΜΕ.

Στις  εκλογές του 2007 εξελέγη Βουλευτής Λάρισας. Την περίοδο 2007 – 2009 ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.

Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στις  εκλογές του 2009 επανεξελέγη Βουλευτής και ανέλαβε Υφυπουργός Οικονομικών.

Έχει  αναπτύξει πλούσιο συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους, στον περιοδικό  τύπο και σε εφημερίδες.

Είναι παντρεμένος με τη Ράνια Καραγεώργου  από το 1990 και έχει ένα γιο 18 ετών, το Δημήτρη.

3 thoughts on “Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ο Ελασσονίτης Φιλ. Σαχινίδης

  1. Γιάννης

    - Edit

    Δεν θα απαντήσω στους χαρακτηρισμούς που μου αποδίδετε…Χαρακτηρίζουν το ποιόν του καθενός.Περιμένω τα επιχειρήματά σας περί “της μάχης της αποφυγής της χρεοκοπίας”.
    Για ποια αποφυγή μιλάμε;Έχει κηρύξει ή όχι εσωτερική στάση πληρωμών η χώρα;Επειδή πληρώνονται οι μισθοί σημαίνει ότι όλα βαίνουν καλώς;Η εκτίναξη της ανεργίας που ωφείλεται;Που είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής;Ξέρετε πόσα προβλέπεται να εισπραχθούν από το “μεσοπρόθεσμο” μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής;ΜΗΔΕΝ!!!Αυτή είναι η επίσημη θέση του υπουργείου.Διαβάστε το μεσοπρόθεσμο.125 σελίδες είναι.
    Και ένα τελευταίο…Αν το δίλημμα είναι χρεοκοπία ή παραχώρηση της χώρας σε ξένους αφήστε μου το δικαίωμα να έχω την προσωπική μου άποψη για το τι θα προτιμούσα…
    Δείτε και το ντοκυμαντέρ “Όταν η δημοκρατία υποτάχθηκε στο χρέος”.Οι διαφορετικές απόψεις πάντα βοηθάνε έστω κι αν δεν μας βρίσκουν σύμφωνους…

  2. Κατερίνα

    - Edit

    Αν όχι εμπαθής τότε είσαι σίγουρα αμαθής Γιάννη. Αναφέρεσαι σε έναν εκ των ομολογουμένως σκληρότερα εργαζομένων πολιτικών. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα έδωσε μαζί με το Γ. Παπακων/νου τη μάχη για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας και για να μπορεί ο Έλληνας εργαζόμενος να συνεχίσει να πληρώνεται. Η ανεργία, το κλείσιμο των επιχειρήσεων και η φτώχεια είναι συνέπειες των επιλογών μίας κοινωνίας ανώριμης που οδήγησε τη χώρα από το 1975 και σήμερα στον πάτο. Δε φταίει ο Σαχινίδης για τα λαμόγια που ψήφιζε ο Έλληνας τόσα χρόνια…

  3. Γιάννης

    - Edit

    Στο βιογραφικό του θα προστεθεί και ότι:”μαζί με τους Γ.Παπανδρέου στο ρόλο του πρωθυπουργού και Γ.Παπακωνσταντίνου στο ρόλο του υπουργού οικονομικών και την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ αυξήσαν την ανεργία,κλείσαν επιχειρήσεις,καταδικάσαν τους Έλληνες στη φτώχεια,ξεπουλήσαν τη χώρα τους.”

Add Comment