«Βούλιαξε» από επισκέπτες η Μονή Σπαρμού Ολύμπου!

ΣΤΗN ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Του Γιάννη Μουκίδη

Θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, επισημότητα, αλλά και εκατοντάδες επισκέπτες στη μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, στην εορτή του Αγίου Πνεύματος.
Ανήμερα της εορτής, προχθές Δευτέρα, στην ασφυκτικά γεμάτη Μονή, αρχικά τελέσθηκε η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου συγχοροστάτησαν οι σεβασμ. μητροπολίτες
Κασσανδρείας κ. Συνέσιος, Θερμών κ. Δημήτριος και  Ελασσόνας κ. Βασίλειος, συλλειτούργησαν δε ο ηγούμενος της Μονής π. Νικάνωρ Παπανικολάου, οι πατέρες της, αρχιμανδρίτες και πολλοί ιερείς. Λίγο μετά τις 11 το πρωί και αφού προηγήθηκε το Θείο Κήρυγμα, κάτω από ένα καυτό ήλιο, έγινε η καθιερωμένη περιφορά της Ιερής Εικόνας γύρω από το μοναστήρι(την υποβάσταζαν τιμητικά οπλίτες του ΚΕΟΑΧ Ολύμπου). Η λιτάνευση της Εικόνας κατέληξε στο αίθριο της Μονής, όπου αναπέμφθηκε δέηση, και αμέσως μετά ο οικοδεσπότης μητροπολίτης κ. Βασίλειος ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι ενισχύουν με κάθε τρόπο το έργο της ιστορικής Μονής, αλλά και όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία της πανήγυρης(Αστυνομία, ΚΕΟΑΧ Ολύμπου, χορό ιεροψαλτών, κ.ά.).
Το παρών έδωσαν στις πανηγυρικές εκδηλώσεις της Μονής Σπαρμού Ολύμπου ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργ. Πασχόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας, αιρετοί της περιοχής, η δασάρχης Ελασσόνας κ. Ζωή Φτίκα, ο διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Σπ. Αναγνωστάκης, εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί, και πολλοί επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, του νομού Λάρισας, των νομών Κοζάνης, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Γρεβενών, Χαλκιδικής, αλλά και από άλλους νομούς.

Add Comment