15 Σενεγαλέζοι πιάστηκαν με την πραμάτεια τους στην Ελασσόνα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΣΤΟ «ΠΑΖΑΡΙ» ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ!
Του Γιάννη Μουκίδη

Εντυπωσιακό «χτύπημα» στο παρεμπόριο, κατάφερε χθες η Αστυνομία. Γύρω στις 5 το απόγευμα, άνδρες του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ελασσόνας έβγαλαν «λαυράκι», αφού έπιασαν αρχικά 2 αυτοκίνητα Ι.Χ. με Σενεγαλέζους, φορτωμένα εμπορεύματα, ενώ στη συνέχεια, μετά από καταδίωξη, πιάστηκαν άλλα 4 αυτοκίνητα, στην Εθνική Οδό, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., του Α.Τ. Ελασσόνας, και του Α.Τ. Τυρνάβου.
[wpg_thumb]
Όπως έγινε γνωστό, οι συλληφθέντες 15 υπήκοοι Σενεγάλης(μοιρασμένοι σε 6 αυτοκίνητα), προερχόμενοι από την Θεσσαλονίκη, κατευθυνόταν στην Λάρισα για να προωθήσουν την πραμάτεια τους στο «Παζάρι» της Λάρισας!! Τα 2 πρώτα αυτοκίνητα πιάστηκαν στην Ελασσόνα, ενώ ζητήθηκε βοήθεια και η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη άλλων 4 Ι.Χ., έως αργά το βράδυ.
Οι αστυνομικοί βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν είδαν τα πράγματα που είχαν στα αυτοκίνητα τους οι Σενεγαλέζοι.
1.609 γυναικείες τσάντες, 382 ζεύγη υποδημάτων, 801 γυναικεία πορτοφόλια, 250 ανδρικές τσάντες, 224 ρολόγια, και πολλά άλλα μικρά και μεγάλα αντικείμενα(γυαλιά, ομπρέλες, τράπουλες, κ.ά.) εμπόρευμα προς πώληση για τους Λαρισαίους και τους επισκέπτες της εμποροπανήγυρης της Λάρισας! Και η καταγραφή συνεχιζόταν…
Έκδηλη η ικανοποίηση του διοικητή του Τμήματος κ. Δημ. Αρσένη, του υποδιοικητή κ. Στεφ. Τάσκα, και των ανδρών-γυναικών του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ελασσόνας, που συνέχιζαν τα διαδικαστικά της σύλληψης των αλλοδαπών «παρεμπόρων».
Πρέπει να σημειωθεί ότι, εκτός από τα συγκεκριμένα παραπάνω εμπορεύματα, βρέθηκαν ακόμη πολλές μαύρες σακούλες με άγνωστο ακόμη αριθμό αντικειμένων προς πώληση. Φυσικά, όλα τα αντικείμενα προς πώληση στερούνταν παραστατικών εγγράφων(…κοινό μυστικό).
Οι συλληφθέντες κρατούνται στο Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
Χαρακτηριστικές ήταν οι χθεσινοβραδινές εικόνες έξω από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ελασσόνας, που …θύμιζε παζάρι! Εκεί όπου είχαν απλωθεί τα παράνομα εμπορεύματα και συνεχιζόταν έως αργά τη νύχτα η καταγραφή τους.
Όπως έγινε γνωστό, κλήθηκε η Δημοτική Αστυνομία Ελασσόνας για την καταγραφή και για την κατάσχεση τους.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Δημ. Οικονόμου, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στα γεγονότα, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομίας, για την πάταξη του παραεμπορίου(«μάστιγα» για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής, για τις δύσκολες εποχές που βιώνει).

Add Comment