Συζήτηση για την Ελασσόνα και τη Θεσσαλία στο “Θεσσαλία TV”

Στην τηλεοπτική εκπομπή του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τη Θεσσαλία της προόδου ,του πολιτισμού και των μεγάλων προοπτικών , επιχειρεί να παρουσιάσει το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»,με προσκεκλημένους διακεκριμένους επιστήμονες του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας ,οι οποίοι και θα καταδείξουν την ανάγκη δημιουργίας του Branding Name της Θεσσαλίας , αναδεικνύοντας διεθνείς πρακτικές για την πρόοδο και την ανάπτυξή της ,με το βλέμμα προς το μέλλον.
Και αυτό το επιχειρεί με την 6η ,κατά σειρά ,ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή , που θα παρουσιάσει την Τρίτη 18/9/2012 , και ώρα 9.30 -10.50 μ.μ. ,στο κανάλι «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» με τον γενικό τίτλο :«Ελασσόνα 1912-2012:100 χρόνια Ελευθερίας-».
Το θέμα της επόμενης εκπομπής είναι :
«Όλυμπος-Θεσσαλία-Ελασσόνα: Με το βλέμμα προς το Μέλλον»
Προσκεκλημένοι στη ζωντανή αυτή εκπομπή θα είναι:
1.Δρ Δημ. Γούσιος -Καθηγητής Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας .-Τμήμα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και
2.Δρ. Θεόδ. Μεταξάς-Οικονομολόγος- Λέκτορας -Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στην εκπομπή θα γίνουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια ,Δήμους ,φορείς κ.ά)

Η εκπομπή αυτή είναι η απάντηση στις τελευταίες ανακοινώσεις, σχετικά το ενδεχόμενο εξόρυξης των λιγνιτικών κοιτασμάτων του Δομένικου ,που προκάλεσε πολλαπλές αντιδράσεις και θέλει να καταδείξει ότι πέρα από τον δρόμο της καταστροφής του περιβάλλοντος και της οπισθοδρόμησης , υπάρχει ο δρόμος της προόδου,μέσα από τις Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας και της ανάπτυξης της Θεσσαλίας ,που διεκδικεί ,αλλά και δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον.

Το Δίκτυο ’ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ¨ και ο πρόεδρός του κ. Κων. Σκριάπας δηλώνει ότι “η Θεσσαλία είναι μια περιοχή,που μπορεί να αναπτυχθεί κατά τρόπο ήπιο και κυρίως αειφορικό , μέσα από πολλή και σοβαρή εργασία πάνω στον πρωτογενή τομέα και την παραγωγή βιολογικών ποιοτικών προϊόντων,ακολουθώντας όλα τα διεθνή πρότυπα και καλές πρακτικές από την παραγωγή μέχρι και τη διάθεσή τους στις αγορές.
Είναι ,επίσης ,γνωστό ,ότι όλος ο Νομός Λάρισας ,αλλά και ολόκληρη η Θεσσαλία , τα τελευταία χρόνια δίνει έναν τεράστιο αγώνα για την ανάδειξη της ως αγαπημένου τουριστικού προορισμού ,γιατί φημίζεται για τα σπουδαία φυσικά της μνημεία και τα εξαιρετικά ποιοτικά της προϊόντα ,τα οποία και κατακτούν συνέχεια νέες αγορές .
Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» υπενθυμίζει ότι η Θεσσαλία , μέσα από τη στενή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με την Κοινωνία των Πολιτών και όλες τις παραγωγικές τάξεις ,μπορεί να μετατραπεί σε έναν ευλογημένο τόπο ,της προόδου,του πολιτισμού και της ανάπτυξης ,αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες και τους πόρους που προορίζονται γι’ αυτήν κατά τρόπο έξυπνο και παραγωγικό».

Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Κ. Κυριλλίδης , την επιμέλεια VIDEO έχει ο Δημ. Λαπούσης ,ενώ η όλη προσπάθεια υποστηρίζεται και από πολλά στελέχη του Δικτύου,αλλά και δεκάδες ανθρώπους των Γραμμάτων και των Επιστημών ,που είναι στενοί συνεργάτες του Δικτύου .

Σημειώνεται ότι στη σειρά των ζωντανών εκπομπών ,ήδη ,έχουν κληθεί σπουδαίοι επιστήμονες και θεσμικοί παράγοντες οι οποίοι και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις , αναπτύσσοντας ,ο καθένας από την σκοπιά του ,θέματα που άπτονται της ιστορίας,αλλά και της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου Ελασσόνας ,αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας .
Οι εκπομπές του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» θα συνεχιστούν , με την παρουσίαση των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν τη Θεσσαλία ,αλλά και αναδεικνύοντας διεθνείς πρακτικές για την πρόοδο και την ανάπτυξή της ,με το βλέμμα προς το μέλλον.

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» πήρε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, ως μια εκδήλωση μνήμης ,χρέους και τιμής προς την ιστορία και σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν ,για να παραδώσουν στις νεώτερες γενιές ,μια ελεύθερη και περήφανη Ελλάδα.Γι’ αυτό ,δεν αρκείται να παρακολουθεί απλά τις εξελίξεις ,αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον.

Πληροφορίες .(Κ. Σκριάπας –Πρόεδρος Δικτύου 6974-881944), www.diktioelassonas.gr

Add Comment