Στην Καραλαριώτου γονείς του Βλαχογιαννίου

Επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, κ. Ρένα Καραλαριώτου, πραγματοποίησε χθες το πρωί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μ. Ελευθεροχωρίου, παρουσία και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Λιάπη Χρ.
Στη συνάντηση οι γονείς των μαθητών εξέφρασαν στην Αντιπεριφερειάρχη τα παράπονά τους σχετικά με την απόφαση της Διεύθυνσης Α’βάθμιας Εκπαίδευσης να αναστείλει τη λειτουργία του 2θέσιου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής και να μεταφέρει τους μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιάννιου χωρίς μάλιστα να ενημερωθούν νωρίτερα οι γονείς των μαθητών για την ενέργεια αυτή.
Σύμφωνα με τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το Δημοτικό Σχολείο Μ. Ελευθεροχωρίου το οποίο θα φιλοξενούσε για τη φετινή χρονιά 27 παιδιά, πληροί όλες τις προϋποθέσεις λειτουργίας.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επεσήμανε επίσης στην Αντιπεριφερειάρχη το γεγονός ότι στο Δ.Δ. Βλαχογιάννιου έχουν ήδη μεταφερθεί μαθητές από άλλα σχολεία της περιοχής, των οποίων η λειτουργία έχει επίσης ανασταλεί, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το Δημοτικό Σχολείο να φιλοξενεί 70 μαθητές στις ανάγκες των οποίων αδυνατεί να ανταποκριθεί, ενώ όπως τόνισαν, η μετακίνηση των μαθητών μόνο προβλήματα θα προκαλέσει επιιβάλλοντας σε παιδιά μικρών ηλικιών να διανύουν πολλά χιλιόμετρα και μάλιστα σε ένα δρόμο δύσκολο και ιδιαίτερα επικίνδυνο κατά τους χειμερινούς μήνες καθώς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι ιδιαίτερα άσχημες το χειμώνα.
Τέλος οι γονείς μετέφεραν στην Αντιπεριφερειάρχη τη γενικότερη αναστάτωση και δυσαρέσκεια που προκλήθηκε όταν φτάνοντας στο σχολείο της περιοχής για τον Αγιασμό την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, το βρήκανε κλειστό καθώς δεν είχαν ενημερωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή για την αναστολή της λειτουργίας του.
Η κα. Καραλαριώτου επικοινώνησε άμεσα με το Διευθυντή της Α’βάθμιας Εκπαίδευσης και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της υπό την έννοια της αντίθεσής της στη λήψη και υλοποίηση αποφάσεων που αφορούν παιδιά χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των γονέων και της τοπικής κοινωνίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε τη σταθερή θέση της Περιφέρειας η οποία είναι αντίθετη στις καταργήσεις σχολείων όταν αυτές δε γίνονται με παιδαγωγικά κριτήρια και ιδιαίτερα σχολείων με μεγάλο αριθμό μαθητών, ενώ τόνισε ότι συμμερίζεται την αγωνία των οικογενειών καθώς γνωρίζει τους κινδύνους που ενέχει η καθημερινή μετακίνηση των παιδιών στη συγκεκριμένη περιοχή. Τέλος δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης προκειμένου να εξετάσει το πρόβλημα που προέκυψε.

Add Comment