Πρώτο κουδούνι με χαμόγελα στην Ελασσόνα

Του Γιάννη Μουκίδη

Πρώτο κουδούνι με χαμόγελα και πρεμιέρα για την καινούργια εκπαιδευτική χρονιά και για τις σχολικές μονάδες(Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια) της Ελασσόνας και της γύρω περιοχής.
Τέρμα στην καλοκαιρινή ξεκούραση και χαλάρωση, «τα κεφάλια μέσα» για μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές, για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Εκατοντάδες παιδικές φωνές και πολλά χαμόγελα γέμισαν τα προαύλια των Σχολείων και βέβαια το ενδιαφέρον είχε να κάνει με …τα «πρωτάκια» στα θρανία. «Φατσούλες» που κοίταζαν με απορία και ανησυχία, καρδούλες που χτυπούσαν δυνατά για την πρώτη φορά στο σχολείο, αλλά και γονείς που αγωνιούσαν για το πώς θα προσαρμοστεί το παιδί τους στο άγνωστο τους σχολικό περιβάλλον, σε ένα «ξένο» για αυτά χώρο. Όπως και νάχει, τα «πρωτάκια» βιώνουν αυτές τις μέρες μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους και χρειάζονται τη βοήθεια γονιών και εκπαιδευτικών για να βρουν τον ρυθμό τους.
[wpg_thumb]
Τους Αγιασμούς της Ελασσόνας έκανε ο σεβασμ. μητροπολίτης κ. Βασίλειος, που ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς υπομονή, κουράγιο, θέληση και ζήλο για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις πολλές απαιτήσεις μιας δύσκολης σχολικής χρονιάς.
Παρών στους Αγιασμούς και ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος(συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και δημοτ. συμβούλους), που ευχήθηκε με τη σειρά του υγεία, δύναμη, πρόοδο, προτείνοντας την απρόσκοπτη συνεργασία με όλους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς.

Add Comment