Εντυπωσίασε η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων

Συναυλία με θέα τη λίμνη Πλαστήρα

Στην πανέμορφη λίμνη Ν. Πλαστήρα στην Καρδίτσα βρέθηκε το περασμένο Σάββατο 4 Αυγούστου η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων μετά από πρόσκληση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα να συμμετέχει στις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο εντυπωσιακό ανοιχτό θέατρο της πλαζ Πεζούλας με φόντο το πανέμορφο φεγγαρόφωτο στα νερά της λίμνης.
Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων στο πρώτο μέρος της εμφάνισής της ερμήνευσε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα, απάνθισμα σημαντικών έργων της χορωδιακής μουσικής φιλολογίας από το μεσαίωνα μέχρι σήμερα χωρίς συνοδεία οργάνων (a capella) και στο δεύτερο μέρος γνωστά αγαπημένα τραγούδια ελλήνων συνθετών και απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα του πολύ ένθερμου κοινού. Στο πιάνο συνόδεψε η χορωδός -καθηγήτρια μουσικής- κ. Κατερίνα Ζαρογιάννη. Τη χορωδία διεύθυνε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
Μετά το τέλος του προγράμματος ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτριος Τσιαντής, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τα μέλη της χορωδίας για την εξαιρετική τους εμφάνιση, αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο ο οποίος και συνόδευε τη χορωδία. Αμέσως μετά ακολούθησε δείπνο και γλέντι προς τιμή των χορωδών.
Οι καλοκαιρινές συναυλίες της Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων συνεχίζονται το προσεχές Σάββατο 11 Αυγούστου όπου θα εμφανιστεί στο 4ο Φεστιβάλ Χορωδιών Δήμου Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου Φθιώτιδας, προσκεκλημένη της τοπικής χορωδίας.

Add Comment