«Λαμπάδιασε» φορτηγό στην Ε.Ο. Ελασσόνας – Κοζάνης!

ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΗΘΑΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΚΑΗΚΕ ΕΚΤΑΣΗ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

Ένα ασυνήθιστο συμβάν έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου, γύρω στις 12, στην εθνική οδό Λάρισας – Ελασσόνας – Κοζάνης, 200 μέτρα από τη διασταύρωση του χωριού Πετρωτού.
Ήταν η ώρα, που συνεργείο εργολάβου(σε έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας) στον οδικό άξονα προσπαθούσε να τοποθετήσει νέα στηθαία ασφαλείας, αντικαθιστώντας τα παλαιά. Από το φλόγιστρο με οξυγόνο που έκοβε την προεξοχή του μεταλλικού στηθαίου, ξέφυγε σπίθα και ξέσπασε πυρκαγιά!
Το φορτηγό του εργολάβου και τα παρακείμενα υλικά παραδόθηκαν στις φλόγες και η φωτιά απλώθηκε αστραπιαία στις παρακείμενες εκτάσεις, αριστερά και δεξιά του οδοστρώματος. Επειδή υπήρχαν μποτίλιες οξυγόνου στο φορτηγό, και με την σοβαρή πιθανότητα έκρηξης, η κατάσταση αρχικά έμοιαζε ανεξέλεγκτη.
Όπως ήταν φυσικό, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας, στο Τμήμα Τροχαίας, αλλά και στο Κλιμάκιο Ελασσόνας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων. Αμέσως, διακόπηκε η κυκλοφορία της εθνικής οδού, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ακόμη, απομακρύνθηκαν τα παρακείμενα μηχανήματα.
Το φορτηγό στην κυριολεξία «λαμπάδιασε» και καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ μετά από συντονισμένες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η φωτιά, αφού έκαψε έκταση με σιτοκαλαμιές αριστερά και δεξιά του οδοστρώματος, τέθηκε υπό έλεγχο. Λίγο αργότερα, δόθηκε κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων.
Όπως έγινε γνωστό, τα έργα στον οδικό άξονα Λάρισας – Ελασσόνας – Κοζάνης θα συνεχιστούν χωρίς πρόβλημα, αφού αντικαταστάθηκαν ήδη τα μηχανήματα.

Λεζάντα φωτο:

Το μηχάνημα που σώθηκε από την φωτιά. Περίλυποι οι εργαζόμενοι, παρακολουθούν τη φωτιά και τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής.

Add Comment