Συγκλόνισε ο «Faethon Olympus Marathon»!

ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ – «ΗΡΩΕΣ»
Του Γιάννη Μουκίδη

Συγκλονιστικός ήταν ο αγώνας ορεινού τρεξίματος «Faethon Olympus Marathon», που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στον μυθικό Όλυμπο από τον αθλητικό σύλλογο «Υγεία», την Περιφέρεια Θεσσαλίας και φορείς της Ελασσόνας, με επίκεντρο τον γραφικό Κοκκινοπηλό Ελασσόνας, και με την παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών, ντόπιων κατοίκων και φυσικά αθλητών από διάφορες περιοχές της χώρας και συλλόγων, που βοήθησαν με τον καλύτερο τρόπο στο μεγάλο αθλητικό γεγονός.
[wpg_thumb]
Και όλα αυτά, μέσα σε ατμόσφαιρα υγιούς αθλητισμού και συγκίνησης, ενώ αποθεώθηκαν και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο οι αθλητές – «ήρωες» που πήραν μέρος σε ένα δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα, «αναζητώντας» την Ολυμπιακή ιδέα στον Όλυμπο.
Ο αγώνας ξεκίνησε στις 6 το πρωί της Κυριακής και διήρκησε μέχρι το απόγευμα, με τους αθλητές να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να κερδίζουν το χειροκρότημα από τον κόσμο, που γέμισε ασφυκτικά το «Κιόσκι»(…την ώρα που το Αντάμωμα Κοκκινοπλιτών ήταν σε εξέλιξη), ακριβώς δίπλα από το σημείο τερματισμού του αγώνα.
Έντονη η παρουσία της Ομάδας «Έλληνες Διασώστες» που βρισκόταν κατά μήκος όλου του μυθικού βουνού και κάλυπτε την διοργάνωση αλλά και δεκάδων εθελοντών από το Κοκκινοπηλό και την Ελασσόνα, που βοήθησαν.
Ο συγκεκριμένος μαραθώνιος, αποτέλεσε ένα τεστ δυσκολίας, αντοχής, οργάνωσης και αποτελέσματος που κρίθηκε με επιτυχία. Η όλη διοργάνωση αποτέλεσε ένα δείγμα παρουσίασης για τους αθλητές, όλου του Ολύμπου, όλης της ομορφιάς της περιοχής Ελασσόνας, αλλά και της Κατερίνης, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Η φοβερή διαδρομή – πανόραμα του αγώνα ήταν: Κοκκινοπηλός, Χαράδρα Σταλαγματιά, Πύργος Γρίβα, Διακόπι, Άγιος Αντώνης, ΚΕΟΑΧ, Κακάβρακας, Μεταμόρφωση, Φράγκου αλώνι, Καλόγερος, Άγιος Αντώνης, Σταυρoϊτιές, Σκάλα, Σκολιό, καταφύγιο Χρηστάκη, Φλάμπουρο, Κίτρο, Ρούδι, Κοκκινοπηλός.
Αγωνίστηκαν 84 αθλητές (είχαν δηλώσει συμμετοχή 100) από όλη την χώρα, ανάμεσά τους και 12 μαραθωνοδρόμοι από την επαρχία Ελασσόνας. Πρώτος τερμάτισε ο Λεωνίδας Αθανασόπουλος με χρόνο 6 ώρες και 29 λεπτά, δεύτερος ο Γιώργος Χατζηγιάννης με χρόνο 6 ώρες και 34 λεπτά, τρίτος ο Ανδρέας Βογιατζής με χρόνο 6 ώρες και 48 λεπτά ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Ελασσονίτης δρομέας Κώστας Ζιάκος με χρόνο 6 ώρες και 51 λεπτά, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό της Ελασσόνας. Στη συνέχεια τερμάτισε πέμπτος ο Παναγιώτης Ιωαννίδης με χρόνο 7 ώρες και δύο λεπτά, για να έρθει ο Ελασσονίτης Θοδωρής Δαβιώτης όπου με χρόνο 7 ώρες και 22 λεπτά, γνώρισε την απόλυτη αποθέωση από τους φίλους του ορεινού αθλητισμού και των σπορ και τον κόσμο, κλείνοντας την εξάδα!
Να σημειωθεί ότι μέσα στην δεκάδα τερμάτισε ο Ελασσονίτης Βασίλης Καραναστάσης, ενώ μέσα στην 20άδα των πρώτων ήταν ο Γρηγόρης Μπίλης(από την Ελασσόνα) και ο Γιώργος Λιάνος(από την Τσαριτσάνη).
Οι Ελασσονίτες αθλητές που αγωνίστηκαν ήταν οι: Κώστας Ζιάκος, Θοδωρής Δαβιώτης, Γρηγόρης Μπίλης, Βασίλης Καραναστάσης, Γιώργος Λιάνος, Σπύρος Τσέλιος, Δημήτριος Λανάρης, Νίκος Πούτας, Κώστας Βαλιώτης, Βασίλης Παπαγιάννης, Ιωάννης Τσουμάνης, Θεόδωρος Κανωτίδης.
Πάντως, δεν πέρασε απαρατήρητη η διπλή παρουσία της Ελασσόνας(4ος ο Κ. Ζιάκος, 6ος ο Θ. Δαβιώτης) στην πρώτη εξάδα των νικητών.
Ο 1ος αγώνας «Faethon Olympus Marathon» πέρασε στην ιστορία ως ένας επιτυχημένος αγώνας. Και η υπόσχεση των διοργανωτών είναι η δυναμική της διοργάνωσης να απλωθεί σε όλη την χώρα και το εξωτερικό και για την επόμενη χρονιά(…και όχι μόνο). Για να προβάλλει τον Όλυμπο και τις αξίες του, μέσω του αθλητισμού…

Add Comment