Συνάντηση Αγοραστού – Πασχόπουλου με Υφυπουργό Περιβάλλοντος

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Μάκη Παπαγεωργίου, είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος και η περιφερειακή σύμβουλος και πρώην Έπαρχος Ελασσόνας κα Μαρία Μαμάρα.
Θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το ζήτημα που ανέκυψε για την εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων της περιοχής της Ελασσόνας. Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για τα προβλήματα τα οποία πρόκειται να δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας αλλά και στην γειτονική Π.Ε. Τρικάλων στο περιβάλλον, στην παραγωγή προϊόντων ΠΟΠ, στον υδροφόρο ορίζοντα και στον ποταμό Τιταρήσιο, απ’ τον οποίο υδρεύονται πολλοί οικισμοί της Π.Ε Λάρισας. Μετέφεραν επίσης την καθολική αντίθεση των τοπικών κοινωνιών και των φορέων της περιοχής για ενδεχόμενη εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων.
Ο Υφυπουργός απ’ την πλευρά του διευκρίνισε ότι δεν έχει τεθεί κανένα θέμα εκμετάλλευσης των λιγνιτικών κοιτασμάτων της περιοχής της Ελασσόνας.

Add Comment