Αθλοπαιδιές από τα Δημοτικά Σχολεία Καλλιθέας & Λυκουδίου

ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!!!

Στις 8 Ιουνίου το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας δέχτηκε την επίσκεψη των παιδιών του Λυκουδίου. Τα παιδιά των δυο Σχολείων συνεργάστηκαν αρμονικά και επιδόθηκαν σ’ ένα παιχνίδι όπου όλοι ήταν νικητές. Τα μικρά παιδιά ζωγράφισαν και τα μεγαλύτερα συμμετείχαν σε αθλοπαιδιές. Τα ίδια τα παιδιά επάνδρωσαν και τις Γραμματείες των αθλοπαιδιών.
Στο τέλος του παιχνιδιού απονεμήθηκε σ’ όλα τα παιδιά ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ  δίπλωμα συμμετοχής και όλα κατανόησαν ότι αξία στη ζωή μας έχει ο τίμιος αγώνας και η συμμετοχή και όχι η νίκη.
[wpg_thumb]
Η όλη εκδήλωση υπήρξε καρπός των φιλικών και συναδελφικών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί εδώ και χρόνια  ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα δυο Σχολεία.  Σύνδεσμος των δυο Σχολείων σ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους υπήρξε ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, Μάγειρας Ευάγγελος.  Τον ευχαριστούμε για ό,τι καλό πρόσφερε στα παιδιά των δυο Σχολείων όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
Συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά για τη συμμετοχή τους καθώς και για την άψογη συμπεριφορά τους. Αξιέπαινοι είναι και οι εκπαιδευτικοί των δυο Σχολείων
  Σκοπός αυτών των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που συνδιοργάνωσαν τα Δημοτικά Σχολεία Λυκουδίου και Καλλιθέας υπήρξε:
Η  δημιουργία ευκαιριών για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων των μαθητών στον αθλητισμό, η συνολική καλλιέργεια της προσωπικότητάς και η συνεργασία παιδιών γειτονικών Δημοτικών Σχολείων.
 Πέραν όμως του γενικού σκοπού επιδιώκονται και οι παρακάτω επί μέρους στόχοι.
Στόχοι
Σωματικοί – ψυχοκινητικοί
· Καλλιέργεια και ανάδειξη των φυσικών ικανοτήτων και κινητικών δεξιοτήτων των μαθητών.
Συναισθηματικοί- Κοινωνικοί
· Καλλιέργεια κοινωνικών αρετών όπως: ομαδικό πνεύμα, συνεργασία, συμμετοχή, επικοινωνία, αλληλοβοήθεια, αυτοεκτίμηση, αυτοπειθαρχία και αυτοπεποίθηση.
· Διαμόρφωση στάσεων αποδοχής των κανόνων και των αποφάσεων των κριτών.
· Βίωση της ψυχαγωγίας και της χαράς που πηγάζει απ’ τη συμμετοχή στον αγώνα και στη δημιουργικότητα.
· Ανάπτυξη της αγωνιστικότητας, του συναγωνισμού και του δημιουργικού πνεύματος των παιδιών.
· Δημιουργία βιωμάτων που συνδέονται με την υψηλή επίδοση, τη νίκη του καλύτερου αλλά και της αναγνώρισης του άλλου ως προσώπου και ως δημιουργού.
· Καλλιέργεια ηθικών αρετών όπως σεβασμός του αντιπάλου, φίλαθλο πνεύμα, συνετή αντιμετώπιση της νίκης και της ήττας.
· Καλλιέργεια της αγάπης για τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.
· Προτροπή για ενεργό αθλητική δράση και δια βίου άσκηση.
Γνωστικοί
· Κριτική αντιμετώπιση των αρνητικών φαινομένων που εμφανίζονται στον αθλητισμό.
· Εμβάθυνση στη γνώση των κανονισμών, της στρατηγικής και της τακτικής των αθλημάτων και αγωνισμάτων.

Add Comment