Εκδήλωση με θέμα “Η πάλη στη σχολική φυσική αγωγή”

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Πρόσκληση
Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012, στις 12:00 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Β. Φαρμάκη» στην Ελασσόνα, το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης σας προσκαλούν στην τελική φάση – εκδήλωση στα πλαίσια του παρεμβατικού προγράμματος:
“Η πάλη στη σχολική φυσική αγωγή. Ένας θετικός παράγοντας προαγωγής της υγείας”.
Το πρόγραμμα διεξήχθη πιλοτικά τη σχολική χρονιά 2011-12 σε οκτώ περιοχές της Ελλάδας και 23 Δημοτικά Σχολεία ΕΑΕΠ, επιχειρώντας να συμβάλει στην ενημέρωση και τη γνώση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την Πάλη, ως αθλητική δραστηριότητα, αλλά και στη βιωματική παράστασή τους με σκοπό να τονιστούν τα οφέλη της συστηματικής άσκησης δια μέσου της πάλης, αλλά και οι κίνδυνοι της υπερβολής.
Πρόγραμμα εκδήλωσης
– Χαιρετισμός Διευθυντών του 2ου & του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας.
– Χαιρετισμοί επισήμων.
– Παρουσίαση του προγράμματος από τον κ. Νικόλαο Τσιακάρα επιστημονικό συνεργάτη της ΕΟΦΠάλης, συντονιστή του προγράμματος και διδάσκων στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων.
– Επίδειξη των βασικών στοιχείων της ελληνορωμαϊκής πάλης από τους μαθητές του 2ου & του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, Θωμά Γκανάτσιο, Γιάννη Καραμούλα, Γιώργο Καραμούλα, Θωμά Παναγιωτίδη & Τριαντάφυλλο Πατσικαθεοδώρου.
– Επίδειξη αγώνα ελληνορωμαϊκής πάλης από τους αθλητές της «Παλαίστρας» Ελασσόνας, Χρήστο Θεοδωράκη & Αντώνη Τσουρέκα, με διαιτητή του αγώνα το Γιώργο Τριανταφύλλου.
– Αγώνες πάλης μεταξύ των μαθητών της Α’ & Β’ τάξης του 2ου & του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας με το παλαιστικό παιχνίδι της διελκυστίνδας.
– Αγώνες πάλης μεταξύ των μαθητών της Γ’ & Δ’ τάξης του 2ου & του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας με το παλαιστικό παιχνίδι «Ωθώ μπροστά».
– Αγώνες πάλης μεταξύ των μαθητών της Ε’ & ΣΤ’ τάξης του 2ου & του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας με το παλαιστικό παιχνίδι της «Στάσης του Κριού».
– Απονομή διπλωμάτων στους μαθητές του 2ου & του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.
– Απονομή διπλωμάτων στους Διευθυντές του 2ου & του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.
– Λήξη εκδήλωσης.
Ο συντονιστής του προγράμματος
για την Ελασσόνα
Χρήστος Παγγέας

Add Comment